Política 18/01/2021

El PSIB presentarà una moció perquè els ajuntaments de Mallorca donin suport al Pacte de reactivació

El PP, que governa a una desena de municipis de l'illa, acusa els socialistes de "cercar la crispació"

Maria Llull
2 min
Un negoci d'hostaleria tancat en la plaça d'Espanya de Palma

PalmaEl PSIB presentarà una moció a tots els ajuntaments de Mallorca perquè donin suport a la restauració i el comerç, els sectors afectats per les darreres restriccions del Govern per fer front a la pandèmia de coronavirus. Malgrat que l'objectiu és ajudar aquests sectors a pal·liar les conseqüències econòmiques de les restriccions, el primer punt de la iniciativa dels socialistes reclama que els consistoris manifestin el seu suport "al Pacte de reactivació de les Illes Balears, previst pel Govern, i al Pla de reactivació de Mallorca, que desenvolupa el Consell de Mallorca". A més, també es demana el suport municipal a les mesures que s'han aprovat en aquest marc, com la bateria d'ajudes de 103,5 milions d'euros per a les empreses que més estan patint les conseqüències econòmiques de les mesures de seguretat.

Cal recordar que el Partit Popular s'ha posicionat sempre en contra del Pacte de reactivació i que governa a una desena d'ajuntaments de Mallorca. De fet, fonts dels populars han criticat aquesta iniciativa del PSIB per "cercar la crispació". "Amb mocions com aquesta es demostra que el PSIB fa política amb la pandèmia des del començament. No s'ajuda els sectors afectats amb mocions polítiques que cerquen la crispació", lamenten.

La moció inclou tres punts més. En un s'insta els ajuntaments a bonificar les taxes d'ocupació de la via pública i la de residus com a mínim durant el primer trimestre del 2021. Tamé es demana als consistoris que se sumin a la línia de 20 milions d'euros que ha establert el Govern per posar en marxa polítiques de xoc per a la restauració i el comerç, ja sigui amb recursos dels pressupostos o amb romanents de tresoreria. Per últim, la iniciativa reclama que els ajuntaments duguin a terme accions per reactivar el consum quan les restriccions es relaxin, encara que no n'assenyala cap de concreta.

La secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, ha manifestat que "cal traslladar als plens municipals que els ajuntaments donen suport les mesures que s'aproven des de la Federació d'Entitats Locals de les Balears (FELIB)", la qual forma part del Pacte de reactivació. El secretari de Política Municipal de la Federació Socialista de Mallorca, Juli Dalmau, ha considerat que aquest "pronunciament polític" és necessari per "comprovar el grau de suport municipal". Garrido ha reclamat que aquesta moció "no tingui el vet del PP", un partit "tradicionalment de govern i que ara s'abraça a la ultradreta per instal·lar-se en el no a tot".

stats