Política 03/10/2019

La 'llei de símbols' del PSIB només afectarà l'interior del Parlament

MÉS assegura que les seves pressions han servit perquè els socialistes desisteixin de la seva proposta per regular els exteriors de l'edifici

K. O.
2 min
El llaç groc que llueix al balcó de les oficines del grup parlamentari MÉS per Mallorca.

PalmaLa Mesa del Parlament balear, l'òrgan de govern i gestió de la Cambra, ha acordat aquest dimecres com serà el nou reglament que regularà l'ús de símbols a l'edifici, segons han explicat a l'ARA Balears fonts de la institució. Arran de la polèmica pel llaç groc en suport dels presos polítics catalans que MÉS per Mallorca ha penjat en diverses ocasions a l'exterior de les seves oficines al Parlament, el PSIB va proposar fer una 'llei de símbols' que també regulàs els usos exteriors de la Cambra. Però segons han explicat a aquest diari fonts de la formació ecosobiranista, la pressió exercida pel partit ha fet que els socialistes desistissin i que la normativa només es limitàs als usos de l'interior de l'edifici.

Fonts del PSIB, però, han explicat que encara s'han de tancar alguns "aspectes tècnics" perquè el document sigui definitiu. I que tan sols s'ha adequat a la realitat actual unes normes d'ús que fa anys que estan vigents. La setmana que ve s'aprovarà l'acta i es publicaran les noves normes d'ús al butlletí oficial del Parlament.

Cal recordar que la setmana passada treballadors del Parlament de les Illes Balears varen retirar el llaç groc que estava penjat a l'exterior de les oficines que MÉS per Mallorca té a la cambra després que la Junta Electoral ho ordenàs. L'organisme autonòmic justificà la retirada assegurant que els llaços grocs són "signes que poden ser legítimament utilitzats per les formacions polítiques en la seva propaganda electoral, però no pels poders públics, ja que han de mantenir una rigorosa neutralitat política" i, per tant, no es poden penjar de les façanes d'edificis públics.

stats