Podem proposa crear una empresa pública que abarateixi la factura del llum

La formació morada afirma que el PSOE no es pren seriosament la transició energètica

La candidata al Congrés de Podem per Balears, Antònia Jover, i la número dos, Lucía Muñoz, proposen crear una empresa pública que pugui abaixar la factura del llum basant-se en energies renovables. 

"Algú pensa de veritat que el PSOE es prendrà seriosament la transició energètica?", ha demanat Muñoz,  qui ha afegit que "ja ho podria haver fet i no ho ha fet": "Tenim bona part de la seva plantilla en consells d'administració de les elèctriques". Unides Podem, ha recordat, té 'horitzó verd', "un pla de futur que pretén que tota la producció energètica el 2040 ja sigui totalment renovable". La número dos al Congrés per Balears ha explicat que es basen en l'article 149.1 de la Constitució per fer-ho efectiu. 

Per part seva, la candidata Antònia Jover ha afirmat que "Unides Podem és l'única força que pot fer que la factura de llum s'abarateixi i que es creï una indústria energètica que, juntament amb les empreses públiques que s'han creat a Madrid i Barcelona i la que s'està creant aquí, es basi en energies renovables i faci abaixar la factura", a més de l'IVA, que passaria del 21 al 10 per cent.

Jover ha assegurat que "el problema de la transició energètica són les portes giratòries", que fan, segons ha dit, "que la factura de llum sigui més cara i la pagam tots els ciutadans". Aquest dilluns, Dia del planeta, ha volgut remarcar que "volem desconnectar tots els polítics de PP i PSOE que estan aconseguint això". 

 

EDICIÓ PAPER 19/10/2019

Consultar aquesta edició en PDF