Política 20/04/2019

Podem proposa augmentar a Eivissa de 18 a 26 anys l'edat per accedir gratis al transport públic

La formació morada també ha donat suport a les propostes de la plataforma Prou!

Ara Balears
2 min
Podem proposa augmentar a Eivissa dels 18 als 26 anys l'edat per accedir gratis al transport públic

PalmaLa candidata de Podem al Congrés per Balears, Antònia Jover; la número dos, Lucía Muñoz, i el número cinc, Juanjo Hinojo, han participat aquest dissabte, juntament amb el candidat a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes, i la candidata a presidir el Consell d'Eivissa, Viviana de Sans, en el Cafè amb els candidats, obert a la ciutadania i organitzat pel partit a la ciutat d'Eivissa, segons ha informat la formació morada. A la trobada sobretot s'ha parlat d'habitatge, precarietat laboral i model turístic, temes centrals avui dia a l'illa.

Juanjo Hinojo ha dit que a Eivissa és clau el transport públic "per la manca d'accessibilitat i connexions", i per tant, ha assegurat que demanaran "que es financi des de l'àmbit estatal la gratuïtat dels bitllets per a menors de 26 anys". Hinojo ha recordat que Eivissa ja ha estat un exemple fent el transport públic gratuït per a menors de 18 anys, i ara "volem que també ho sigui per als menors de 26, perquè tota la gent jove, que és la que més pateix la crisi, la precarietat i la desocupació, tingui un transport públic gratuït i de qualitat".

Prèviament al cafè, els candidats eivissencs s'han reunit també amb la plataforma ciutadana Prou! per escoltar les seves demandes i signar un document pel qual la formació assumeix les seves propostes amb relació a la protecció del territori, per evitar el col·lapse derivat de la massificació turística i garantir la sostenibilitat del model turístic.

La candidata Antònia Jover ha assenyalat que cal un sistema de finançament "més just per a totes les autonomies i sobretot per a Balears", un REB que serviria, per exemple, en paraules de la candidata, "per augmentar les plantilles de metges i reduir les llistes d'espera [...], per habitatge i mobilitat entre illes". En aquest sentit, ha apuntat que el sistema de bonificacions actual "és un pegat, però a mitjan termini les empreses acabaran augmentant el preu, per tant necessitam un preu fix", i ha insistit que "Unides Podem és l'única formació que pot fer això, perquè no devem res a ningú, no tenim les mans fermades, som els únics que només ens finançam amb els doblers de la ciutadania".

En la mateixa línia, Lucía Muñoz ha recordat que "els doblers públics no poden acabar en mans dels que s'han dedicat a robar; s'han d'invertir en educació, que és un pilar fonamental per a la societat", i ha insistit en el fet que "Unides Podem volem una universitat pública totalment gratuïta, i volem assegurar un sistema de beques que permeti, per exemple a les famílies d'Eivissa, que els seus fills es puguin desplaçar per estudiar la carrera que volen".

stats