Política 26/04/2019

Podem promet la derogació del vot pregat

La formació morada ha fet una performança per la gent que està fora i no pot votar

Maria Fuster
1 min
Els candidats d'Unides Podem

PalmaLa candidata al Congrés de Podem, Antònia Jover; la número dos, Lucía Muñoz, i el candidat al Senat per Mallorca, Pep Malagrava, han participat aquest divendres en l'escenificació simbòlica de l'acte de votar.

"Vull votar simbòlicament per tots i totes aquestes joves que han hagut de partir per guanyar-se la vida fora, i a qui el PP i el PSOE els varen robar el dret al vot", ha dit Jover.

Pep Malgrava ha recordat també l'esforç i les llargues coes que molts han hagut de patir per poder exercir el seu dret al vot. "Un dret tan sagrat com és el vot no es pot robar, en aquest cas pel PP i PSOE, amb una reforma de 2011. Nosaltres derogarem aquesta reforma perquè tothom tingui dret a vot, imprescindible per garantir una democràcia lliure", ha assegurat fent referència al punt 118 del programa electoral en què parla de la derogació del vot pregat.

Finalment, Lucía Muñoz ha volgut votar "per tota la gent jove que, tot i que poden fer feina a partir dels 16 anys, no se'ls deixa votar. I vull votar per tota aquella gent que és a fora i ha tingut qualque incidència per votar. Això no es pot permetre i s'ha de visibilitzar".

Unides Podem celebrarà aquesta nit a partir de les 20.00 l'acte de fi de campanya al cafè Tertúlia de Palma.

stats