Política 07/08/2018

El projecte per dur gas natural a Menorca entra a la darrera fase de la tramitació

Després de la modificació dels traçats s'ha inclòs que ha de poder arribar a nous nuclis turístics com Son Parc, Cala Llonga, Cala Rata, Cala Ratolí, Cala Partió, Cala Bassa i Venècia

Iván Martín
1 min
La planta d'emmagatzematge de Ciutadella s'ubicarà al costat de la Dessaladora, a la zona de Rafal Amagat.

MaóL'empresa adjudicatària per a la distribució de gas natural a Menorca, NEDGIA Balears (antiga Gas Natural), ha detallat en quin punt es troba el projecte de la planta d'emmagatzematge de Maó, després d'haver-se'n consensuat l'emplaçament amb l'Ajuntament del municipi i el Consell Insular de Menorca. La companyia ha assegurat que després de l'estiu es publicarà el projecte relatiu a la planta de Ciutadella i ja només quedarà pendent la tramitació de la del Mercadal.

NEDGIA guanyà el concurs l'any 2015 i després de tres anys s'han revisat tots els traçats proposats per evitar les afectacions a les carreteres que són competència del Consell. El traçat no anirà per sota de la calçada per les al·legacions que es varen presentar durant el període d'exposició pública. Segons el projecte, totes les canonades que ara s'utilitzaran per canalitzar el gas natural es podrien emprar en un futur per al biogàs o l'hidrogen. El projecte també recull que s'ha de deixar un tub per posar fibra òptica, que serà de titularitat pública, cosa que facilitarà que les administracions puguin donar-li ús i millorar l'equipament, segons es va licitar en el procés de concurrència.

Després de la modificació dels traçats s'ha inclòs que ha de poder arribar a nous nuclis turístics com Son Parc, Cala Llonga, Cala Rata, Cala Ratolí, Cala Partió, Cala Bassa i Venècia. A més dels vuit municipis de Menorca, cal recordar que el projecte ja contemplava el proveïment a Son Bou, Cala en Porter, Cala en Bosch, la Caleta, Santandria, Cala Blanca, Cala en Blanes, Sant Tomàs, Cala Galdana, Sant Climent, Fornells, Coves Noves, l'Algar i Binibèquer.

stats