Política 23/05/2019

El Pi promet eliminar la prohibició total del lloguer turístic a Palma

El candidat de la formació a la batlia, Josep Melià, ha defensat que es pugui fer sempre que hi hagi intercanvi de places i es reguli amb criteris de qualitat

Ara Balears
1 min
HomeAway diu que la llei del lloguer turístic balear és "confusa i desproporcionada"

PalmaEl candidat d'El Pi a la batlia de Palma, Josep Melià, s'ha compromès aquest dijous a eliminar la prohibició total del lloguer turístic a Ciutat i ha defensat que es pugui fer sempre que hi hagi intercanvi de places i es reguli amb criteris de qualitat. Segons el candidat, la zonificació actual i el preu de les places són "autèntics desgavells" i una mostra del "fracàs del Pacte d'esquerres en una qüestió tan important per a Palma". Melià també ha considerat que el lloguer turístic s'hauria de fer en zones d'atractiu turístic com el centre històric de Palma i la façana marítima. A més, ha qualificat d'error la decisió del govern municipal de regular-lo en aquests punts, perquè "ha traslladat la pressió a barriades com Son Espanyolet".

Josep Melià ha assegurat que l'actual "prohibició" pot acabar "enfonsant el turisme a la capital", i també ha afirmat que va en contra del comerç de proximitat i el sector de la restauració. En aquest sentit, ha carregat contra l'esquerra perquè abans criticava el Partit Popular per prohibir el lloguer en habitatges plurifamiliars i ara "fan el mateix". Per això, ha dit, ni uns ni els altres han sabut donar solucions. D'altra banda, Melià ha manifestat que una gran part de l'oferta existent a la ciutat "s'hauria de poder mantenir sempre que complís determinats criteris de qualitat".

stats