Política 18/06/2019

L'acord programàtic entre les esquerres al Consell de Mallorca està quasi tancat

Fins que no s'hagi ratificat, no començaran a parlar de l'organigrama i qui gestiona cada departament en la institució insular

Kike Oñate
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaL'acord programàtic entre el PSIB, Podem i MÉS al Consell de Mallorca està quasi tancat, segons fonts properes a les negociacions. Així i tot, cada partit encara haurà de ratificar el document i, una vegada s'hagi fet, començaran a parlar de l'organigrama i qui gestiona cada departament en la institució insular. De moment, les tres formacions ja han consensuat qüestions tan fonamentals com reduir determinats projectes del pla de carreteres, aspectes relacionats amb cultura, serveis socials, el Pla d'Intervenció en Àmbits turístics (PIAT) i el Pla territorial de Mallorca.

El text redactat fins ara es tracta d'un acord molt detallat, extens i complet, segons les fonts consultades. A més, que la institució insular sigui la darrera a constituir-se fa que les negociacions vagin una mica més a poc a poc. Aquest dijous les tres formacions es tornaran a reunir per tal d'avançar en les negociacions, que haurien de passar a una segona fase en què es parli de les àrees de gestió.

Les negociacions al Consell estan pendents del que passi amb el Govern, on MÉS per Mallorca i Podem abandonaren aquest dilluns la mesa de negociacions assegurant que l'oferta dels socialistes –dues conselleries per a cada soci de govern– és inacceptable i que ambdues formacions estan fora del Govern a hores d'ara. A més, aquest dimarts la militància de MÉS ha votat aquest dimarts en contra de la proposta del PSIB per formar un nou govern de coalició d'esquerres.

stats