Política 22/10/2019

Desenes de persones reben com a "herois" els agents de la Policia Nacional que han començat a tornar de Barcelona

Els cossos estatals estan fent relleus des del cap de setmana passat però el nombre total es manté

Ara
2 min

BarcelonaEls primers combois d'agents de la Policia Nacional destinats a Barcelona aquest mes d'octubre comencen a tornar als seus llocs d'origen. I el Sindicat Unificat de la Policia (SUP), majoritari al cos, ha decidit que rebin una càlida benvinguda a les portes dels complexos policials. Al crit de "No esteu sols", els agents són considerats els "herois de Barcelona", tal com reflecteix el vídeo que el sindicat ha penjat a YouTube en el cas de Moratalaz (Madrid). Dilluns passat a les 12 del matí ja es va fer una crida a concentrar-se davant totes les comissaries d'Espanya per mostrar suport als "desplaçats a Catalunya".

Amb banderes espanyoles, desenes de persones victoregen els agents que, amb les portes de les furgonetes obertes, també exhibeixen banderes i agraeixen el suport. En una versió anterior del vídeo –que ha estat modificada– fins i tot se'ls veia xocant les mans amb les persones concentrades amb els vehicles en marxa. Són imatges que recorden a l'"A por ellos" de l'1-O, especialment quan els agents havien de desplaçar-se cap a Catalunya, tot i que aleshores el nombre de persones que es van sumar a les mobilitzacions davant les comissaries era molt superior.

Segons fonts policials, des del cap de setmana passat s'han començat a fer relleus dels agents que ja feia quinze dies que eren a Catalunya. El nombre total de reforços de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, però, no ha canviat, i segons les fonts continuen sent d'aproximadament 1.500. Tot i que encara no hi ha una data concreta perquè els agents tornin als seus llocs d'origen, els dos cossos estatals treballen amb la hipòtesi que a principis de novembre la situació a Catalunya s'hagi pogut normalitzar.

stats