Primera trobada entre el PSC i els comuns per abordar la possibilitat de formar un Govern d'esquerres

Les dues formacions s'han emplaçat a una nova trobada la setmana que ve

2 min
Una fotografia de la reunió d'aquest matí entre PSC i En Comú Podem

BarcelonaEn paral·lel a les trobades que ERC ha convocat amb les formacions independentistes i també amb els comuns, aquest matí el PSC ha iniciat la seva pròpia ronda de reunions amb En Comú Podem per no donar per perduda la possibilitat que Salvador Illa pugui arribar a la presidència de la Generalitat. Ara bé, les opcions són remotes perquè, a part del suport dels comuns, caldria que ERC hi donés els seus vots, i els republicans ja han dit per activa i per passiva que no ho faran. La trobada d'aquest divendres, doncs, ha sigut una primera presa de contacte entre les dues formacions que governen a l'Estat i a l'Ajuntament de Barcelona per abordar la possibilitat de conformar un Govern d'esquerres, tot i que de moment no s'ha concretat amb quines fórmules.

En un comunicat, el PSC ha destacat el "bon clima i la bona entesa" entre els dos equips negociadors, i tant socialistes com comuns han coincidit en la voluntat de formar un Govern "progressista". El PSC ha defensat que sigui amb Salvador Illa de president, mentre que els comuns han obviat aquesta condició en el seu comunicat, ja que per a ells una possibilitat seria que aquest executiu d'esquerres el presidís el candidat republicà, Pere Aragonès, i que els socialistes hi donessin suport des de fora. Amb tot, en aquesta primera trobada encara no s'han mogut les posicions inicials i els dos grups s'han emplaçat a una nova trobada de cara a la setmana vinent. A part dels socialistes, els comuns també tenen previst reunir-se amb ERC a principis de la setmana que ve, a més de fixar un dia per fer-ho també amb la CUP.

Estratègia conjunta contra Vox

En la reunió d'aquest matí, les dues formacions també s'han compromès a teixir una "estratègia conjunta de totes les forces per aïllar Vox" al Parlament, segons han explicat les dues formacions en els seus respectius comunicats, i també "impedir" que els seus diputats accedeixin a càrrecs institucionals de la cambra, com ara formar part de la mesa del Parlament o presidir comissions parlamentàries.

stats