Política 26/06/2019

Pride Barcelona veta la participació de Ciutadans tot i que va signar el manifest contrari als partits homòfobs

L’organització no deixa que el partit, que no va donar suport al manifest a Madrid, sigui a la capçalera

Laura Saula
2 min
Ciutadans ha lamentat en un comunicat haver estat exclosos de la manifestació

BarcelonaLes entitats organitzadores de la festa LGTBI+ Pride Barcelona han decidit finalment que no deixaran participar Ciutadans en la manifestació que tindrà lloc aquest dissabte a la capital catalana. La decisió, que s'ha votat “per unanimitat”, veta l’accés a la mobilització, com a mínim a la capçalera, al partit d’Albert Rivera, tot i que va arribar a signar un manifest en contra dels partits homòfobs com Vox. Una signatura que va fer en l’edició de la festa a Barcelona, però no a la de Madrid.

“El partit és una organització estatal, i no té cap sentit que firmi el manifest a Barcelona i no a Madrid”, explica Rodrigo Araneda, membre organitzador del Pride Barcelona i president de l’Associació Acathi. “Volem que hi participin persones i entitats que contribueixen al moviment LGTBI, no les que fomenten el discurs contrari”, remarca Araneda, que explica que des de l’organització es creu que la seva firma “és de mentida”, “una rentada d’imatge”.

Per la seva banda, la formació taronja ha lamentat a través d’un comunicat que Pride Barcelona "hagi cedit a les pressions polítiques" i hagi exclòs de la festa LGTBI+ "el principal partit de Catalunya". Ciutadans també considera que aquesta “discriminació” suposa un veto per als "més d'un milió de catalans" que van votar aquesta formació en els últims comicis autonòmics.

A més, el partit d'Albert Rivera ha aprofitat per subratllar que és la formació que "més propostes ha presentat" al Parlament en l'última legislatura en favor del col·lectiu LGTBI+ i que aquest "compromís" s'ha visualitzat en totes les institucions on té representació.

Amb tot això, el partit "encara confia" que l'organització del Pride Barcelona "s'hi repensi i rectifiqui", tenint en compte que és una festa que "ha d'estar oberta a tots els partits polítics i persones que defensen activament els drets LGTBI+".

stats