Política 07/04/2018

La FELIB critica la quantia per als ajuntaments als pressupostos 2018

Els ajuntaments de Balears han signat un manifest per un nou sistema de finançament local, una llei de règim local i una declaració institucional

Ara Balears
1 min
Imatge de la reunió de l'executiva de la FELIB

PalmaL'executiva de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha criticat que el projecte dels pressupostos generals de l'Estat per al 2018 inclogui un increment de més de 4.000 milions d'euros de finançament per a les autonomies, mentre que el de les entitats locals només és de 224 milions.

Els ajuntaments de les Balears han signat un manifest per un nou sistema de finançament local, una llei de règim local i una declaració institucional. També han reclamat la derogació de l'anomenada llei Montoro, que limita la capacitat de despesa dels ens locals, ha informat l'entitat en un comunicat.

L'executiva de la FELIB ha signat un manifest en què es demana una nova llei de règim local que reforci l'autonomia local en matèria de prestacions de serveis, amb un finançament just i més participació ciutadana.

A més, els ajuntaments exigeixen que el nou sistema de finançament autonòmic es reformi de manera conjunta amb el sistema de finançament local perquè "es dotin d'estabilitat, rigor i recursos les competències transferides als municipis". També han instat el govern central a derogar la llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera de 2012 i de racionalització i sostenibilitat de l'Administració local de 2017.

La FELIB, en nom els ajuntaments, ha recordat que són les administracions més properes als ciutadans, "les més democràtiques i les que millor coneixen les necessitats de la gent".

Els representants municipals consideren que el decret llei aprovat pel Consell de Ministres per reinvertir el superàvit de 2017 sense necessitat d'aprovar els pressupostos generals "no compleix les expectatives de les entitats locals de les Balears".

stats