Política 19/11/2018

El pressupost per a 2019 superarà aquest dimarts les esmenes a la totalitat

El projecte de pressupost del Govern per a l'any vinent ascendeix a 5.457,7 milions d'euros

M. A. / J. R.
1 min

PalmaEl projecte de pressupost del Govern per a 2019, que ascendeix a 5.457,7 milions d'euros, superarà el debat de les esmenes a la totalitat que l'oposició defensarà en el ple del Parlament d'aquest dimarts. Els darrers comptes de la legislatura compten amb el suport dels socis parlamentaris que sostenen el govern d'esquerres, la qual cosa permetrà el rebuig de les esmenes de devolució que plantegen el PP, El Pi i Ciutadans, que forma part del Grup Mixt.

Una vegada passat el debat d'aquest dimarts i el tràmit, el projecte se sotmetrà a la negociació d'esmenes parcials amb vista a ser aprovat el desembre, just abans de Nadal. El maig de l'any que ve, en què es duran a terme eleccions autonòmiques, insulars, municipals i europees, el Govern balear gestionarà 448,9 milions més que el 2018, fet que representa un increment de gairebé un 9%.

A l'ordre del dia del ple d'aquest dimarts consten 18 preguntes de control dirigides al Govern, entre les quals destaca una de Podem: la diputada Laura Camargo demanarà a la presidenta, Francina Armengol, que expliqui el contingut del nou Règim Especial per a les Illes Balears (REB) que ha pactat amb el cap de l'executiu central, Pedro Sánchez. Per la seva banda, el líder del PP, Biel Company, preguntarà a la presidenta sobre la incertesa que genera als populars el pla de tancament de la central elèctrica del Murterar previst per a 2020.

stats