PALMA
Política 14/11/2018

El PP de Palma considera que els pressupostos de 2019 seran una "herència enverinada"

La portaveu popular, Marga Duran, ha considerat "una vergonya" que Antoni Noguera s'escudi encara en la Llei Montoro per justificar que no s'han incrementat les partides per a l'any vinent

Aina R. S.
1 min
Marga Duran, portaveu del PP de Palma

PalmaEl Partit Popular de Palma presentarà una esmena a la totalitat als pressupostos de 2019 que es varen presentar aquest dimarts. Considera que són uns pressupostos molt limitats i que seran "una herència enverinada" per al proper equip de govern. Marga Duran ha assegurat que ells "fan comptes tornar a governar a l'Ajuntament de Palma" i s'hauran d'ajustar a uns pressupostos amb unes partides per a serveis socials molt baixes.

En aquest sentit, la portaveu popular ha recriminat que la partida destinada al desmantellament de Son Banya s'ha reduït de 450 mil euros a 300 mil euros. Concretament, ha dit que les ajudes a les famílies es redueixen en un 32% i els doblers per als esbucaments de les cases minven un 40%.

La regidora de Benestar Social, Mercè Borràs, ha explicat que aquesta reducció de pressupost es deu al fet que per a 2019 es preveu esbucar menys cases. De moment encara s'han d'esbucar vint-i-set habitatges dels 45 de la primera fase d'enderrocaments. Segons ha explicat Borràs, el 2019 s'executarà la segona fase però es tomaran menys habitatges.

Respecte als pressupostos, Marga Duran també ha dit que "és una vergonya" que el consistori d'Antoni Noguera justifiqui la manca d'increment de cara a 2019 emparant-se en les restriccions de la Llei Montoro. La portaveu ha assegurat que durant el 2016 els pressupostos varen augmentar un 2,8% i encara era vigent aquesta normativa d'àmbit estatal.

D'altra banda la portaveu popular ha recriminat que els nous pressupostos no inclouen millores en la neteja, en infraestructures, en parcs i jardins i deixa de banda les inversions per a les barriades.

stats