Política 20/02/2018

L'esquerra balear mostra el seu rebuig a la sentència de presó per a Valtonyc

Ciutadans, en canvi, diu que "no tot ho empara la llibertat d'expressió i l'art"

Jaume Ribas
2 min
Falsa alarma: Valtonyc rep la notificació de la sentència de l'Audiència Nacional als Jutjats d'Inca.

PalmaEl Tribunal Suprem ha confirmat aquest horabaixa la condemna de tres anys i mig de presó per al raper mallorquí Valtonyc i alguns partits ja han reaccionat i han volgut valorar aquest fet.

El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, creu que es tracta d'una "vergonya absoluta" i ha expressat la seva solidaritat amb el cantant i la seva família. També ha convidat a fer "una reflexió" per modificar el codi penal i denuncia que és "indignant" que mentre "hi ha gent que ens ha robat i és al carrer, com Iñaki Urdangarin, algú pugui ser empresonat per fer cançons".

El portaveu parlamentari del Partit Socialista, Andreu Alcover, ha valorat la pena com a "absolutament exagerada per un delicte com aquest" i creu que el Suprem "s'ha passat de frenada".

MÉS per Mallorca també s'hi ha pronunciat en un tuit en què el partit considera que la condemna "coarta la llibertat d'expressió" i per això li expressen el seu "suport" i "solidaritat". El portaveu de la formació ecosobiranista, David Abril, ha aprofitat igualment la xarxa social per valorar la notícia com a "indigna d'un estat democràtic".

La consellera de Cultura del Govern balear, l'eivissenca Fanny Tur, ha declarat que "en un estat de dret, una persona no pot anar a la presó per una cançó o una piulada. Molt més greu és això quan condemnats per corrupció es passegen tranquil·lament pel carrer. Vivim una lenta però constant involució democràtica".

Per la seva banda, el portaveu del Pi-Proposta per les Illes, Jaume Font, no ha afirmat que no opinarien com a partit, però ha volgut donar una breu opinió personal: "la trob desmesurada", ha dit.

En canvi, la diputada Olga Ballester, de Ciutadans, ha afirmat que des del seu grup "respecten totes les resolucions judicials" i s'ha mostrat convençuda que "no tot ho empara la llibertat d'expressió i l'art".

stats