Política 27/04/2020

Ciutadans reclama a Armengol que presenti el pla de desconfinament a les Balears

La portaveu parlamentària del partit taronja creu que la presidenta del Govern hauria de negociar uns fons "extraordinaris" per minvar la crisi del covid-19

K. O.
1 min
El parc de la Feixina aquest diumenge

PalmaCiutadans vol que la presidenta del Govern, Francina Armengol, faciliti el pla i el calendari de desconfinament a les Balears perquè "cal reactivar l'economia", segons ha explicat aquest dilluns la portaveu parlamentària del partit, Patrícia Guasp, i ha afegit que s'haurà de fer d'acord amb els protocols de seguretat necessaris.

"Balears ha de seguir l'exemple d'Andalusia i les Canàries, que han establert un pla de contingència i un calendari amb distintes fases de desconfinament", ha afirmat la portaveu. De fet, aquest diumenge Armengol va dir que el Govern ja ha fet la seva feina quant a la planificació i a l'estudi de la situació en què es troben les Illes, malgrat "la incertesa del govern espanyol", a la qual reconeix que s'han "hagut d'adaptar".

Guasp també creu que la presidenta hauria de "negociar" uns fons "extraordinaris" per minvar la crisi del covid-19 a les Illes perquè els avançaments de liquiditat del 2018 no són suficients. La portaveu ha comentat que és necessari fer un pla específic per ajudar el turisme que contempli un "alleujament fiscal, que s'ajorni el pagament de l'IVA i que es rebaixin un 50% les taxes aeroportuàries.

A més, Guasp ha dit que la Unió Europea ha d'establir protocols homogenis de salut i higiene que potenciïn la "marca Europa" i que tots els habitants tinguin garanties de moviment.

stats