Política 30/05/2018

La presència de policies locals a les festes de Sant Joan podria reduir-se un 30%

Fonts policials atribueixen el descens d'agents a la disminució per part de l'Ajuntament de Ciutadella d'uns 25.000 euros en hores de servei

Iván Martín
2 min
Els efectius de la Policia Local són bàsics pel dispositiu de seguretat a les festes de Sant Joan.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella acollirà aquest dijous la darrera reunió de la Junta de Seguretat de les festes de Sant Joan, una trobada que arriba marcada per les dificultats de l'equip de govern per contractar els serveis d'una empresa de seguretat privada perquè contribueixi a complir el Pla director de seguretat. Segons ha pogut saber l'ARA Balears de fonts de la Delegació del govern, el dispositiu de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil serà similar al de les festes de l'any passat. A més, el Consistori encara no ha contractat una assegurança de responsabilitat civil.

Així, cal recordar que al Sant Joan 2017 hi varen prendre part un total de 230 agents entre Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, una xifra que, segurament, descendirà a causa de la disminució de recursos públics en matèria de seguretat. La Policia Nacional va desplegar l'any passat 90 efectius, mentre que la Guàrdia Civil n'hi destinà 30, principalment per a les tasques de vigilància del port de Ciutadella i les carreteres.

El dubte és saber si repetiran els 110 efectius de la Policia Local. D'aquests, 51 eren de Ciutadella i la resta, procedents d'altres municipis. Tenint en compte la tensa relació amb l'Ajuntament i el Consell Insular de Menorca pel conveni signat per a festes patronals, sumat a la reducció d'uns 25.000 euros per part del Consistori ciutadellenc, fonts policials han advertit a l'ARA Balears que el descens en policies tutors està garantit. Mentre que l'any passat van formar part del dispositiu 12 policies tutors arribats de Mallorca, enguany en seran un total de 5, i dos d'ells són menorquins.

Per aquest motiu, fonts policials estimen que el descens dels recursos en matèria de seguretat per part de l'Ajuntament de Ciutadella implicaria un 30% menys de suport. Aquesta circumstància podria registrar-se igual a la contractació d'una empresa de seguretat privada. La quantitat que s'ha destinat per al Sant Joan 2018 representa uns 20.000 euros de descens respecte de les xifres de l'any passat. En aquest sentit, fonts policials adverteixen que la titulació dels efectius de la seguretat privada no serà la idònia. D'altra banda, des de la Delegació del govern estan tranquils i asseguren que la seguretat està plenament garantida.

stats