Política 09/12/2018

Els presos en vaga de fam, "preocupats" perquè les accions violentes tapin el seu "sacrifici personal extrem"

Turull i Rull fan una crida perquè les mobilitzacions siguin "pacífiques"

1 min
Josep Rull i Jordi Turull, arribant al TS en una imatge d’arxiu.

Els presos en vaga de fam a Lledoners han mostrat la "preocupació" pel fet que "l'acció de gent amb la cara tapada passi per davant del compromís no violent i un sacrifici personal extrem com la vaga de fam". Així ho van transmetre aquest dissabte a la tarda al col·lectiu Prou Ostatges, que ha organitzat diversos dejunis aquests dies en solidaritat amb Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. Aquest col·lectiu creu que algunes accions violentes "potser estan tapant la noble i lloable acció" dels quatre presos en vaga de fam.

Prou Ostatges considera "molt important aquesta visió i insisteix que totes les accions s'han de fer des de la no-violència, com els dejunis" d'aquest diumenge al Dipòsit del Rei Martí, a Barcelona, o a Montserrat.

En el mateix sentit s'han expressat els exconsellers Jordi Turull i Josep Rull des de Lledoners, en una entrevista conjunta a Catalunya Ràdio. Turull ha fet una crida perquè les mobilitzacions siguin "pacífiques" i ha demanat que s'aïllin "sense complexos" els "provocadors, infiltrats i violents". Després d'una setmana en vaga de fam, tots dos han explicat que es troben "millor" del que podrien imaginar, "convençuts" i "agraïts pel suport".

D'altra banda, Rull s'ha referit al dejuni col·lectiu que s'ha impulsat a Barcelona (en què des d'avui participa el president de la Generalitat, Quim Torra, fins dimarts): "Són fonamentals per sensibilitzar la ciutadania", ha recalcat.

stats