Política 12/12/2013

El PP augura que no es produirà la consulta perquè no hi ha cap llei que ho permeti

Alonso acusa Mas d'irresponsable i recorda que la suspensió de l'autonomia catalana està contemplada a la Constitució

M. Eugènia Quetglas
1 min

Madrid"És absolutament irresponsable", aquesta ha estat la primera reacció de Madrid a la pregunta de la consulta pactada. El portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha augurat als passadissos del Congrés que "no es produirà la consulta perquè no hi cap a la llei que ho permeti". "Catalunya és estat, un estat espanyol", ha sentenciat el dirigent popular.

Alonso ha carregat contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Ha afirmat que ell és el representant de l'Estat a Catalunya i, com a tal, "està obligat a complir les lleis i fer-les complir, i això l'allunya d'aquest deure", ha advertit.

El diputat del PP creu que "Catalunya necessita una resposta a la crisi econòmica". Aprofitant que som a mitjans de desembre, Alonso ha afirmat que si no fos "un tema greu", més que una pregunta per a un referèndum "semblaria més una petició per al cagatió".

"No hi té cabuda, a l'estat de dret, no es pot produir la consulta ni es produirà. No té cap cabuda legal", ha insistit.

El portaveu del PP no vol donar el seu parer sobre si l'acte d'avui dóna peu a suspendre l'autonomia catalana. "La resposta l'ha de donar el govern espanyol, però aquesta és una opció que contempla la Constitució", ha puntualitzat.

stats