Sostenibilitat
Política 03/07/2022

El PP vol "simplificar el desenvolupament d'energies renovables" i el Govern respon: "Ni una proposta en tota la legislatura"

El director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava, respon a les paraules que Marga Prohens va dir després del fòrum sobre sostenibilitat dels populars

ARA Balears
2 min
Imatge d'arxiu d'unes plaques solars.

PALMAEl director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern, Pep Malagrava, ha respost aquest diumenge al compromís de què la presidenta del PP balear, Marga Prohens, va fer gala dissabte durant el fòrum sobre sostenibilitat que van organitzar els populars. La presidenta dels populars va defensar que vol "simplificar i agilitar tràmits i procediments per al desenvolupament de renovables a l'Arxipèlag". Davant aquesta afirmació, Malagrava ha lamentat que "el PP no ha fet ni una proposta en aquest sentit en tota la legislatura".

El director general d'Energia i Canvi Climàtic ha recordat aquest diumenge, en un fil de Twitter recollit per Europa Press, que el PP "va votar en contra del Decret llei 8/2020 [de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada perl covid-19] i es va abstenir en el Decret llei 4/2022 [pel qual s’adopten mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda pels efectes de la guerra a Ucraïna]".

"Ni una proposta en tota la legislatura i traves en municipis on governen, com per exemple Sóller", ha lamentat Malagrava. A més, ha dit que, "tot i compartir que s'està avançant en renovables però que és necessari avançar, dir ara que es necessita inversió privada és no conèixer la realitat". Per això, ha apuntat que "la inversió privada en renovables entre el 2019 i el 2022 ha augmentat amb 500 milions d'euros". A més, "els fons europeus Next Generation UE induiran un nou augment de 500 milions d'euros d'inversió privada".

Marga Prohens també va reivindicar la necessitat que el segon enllaç elèctric a Menorca arribi "com més aviat millor". Sobre això, el director general d'Energia i Canvi Climàtic del Govern ha considerat que aquesta qüestió "es pot intentar patrimonializar políticament", però que "la gent sap que qui ho va retardar va ser el govern del PP i qui ho va accelerar va ser el govern progressista". "És bo saber que ara tots els partits estam d'acord en allò que està planificat", ha dit.

Finalment, i com que Prohens va fer referència que no volen intervencionisme, Malagrava ha conclòs que "cal imaginar que l'intervencionisme que no volen ha de ser el de l'Institut Balear de l'Energia, ja que han sol·licitat en els pressupostos 2020, 2021 i 2022 eliminar-lo". "Una empresa pública que abaratirà la factura a 2.000 empreses, famílies i administracions amb renovables el 2023", ha acabat de recordar.

stats