Política 17/01/2023

El PP vol que Palma sigui la seu d'un comissionat estatal per modernitzar les zones turístiques

La iniciativa, segons Prohens, té l'aval de la direcció estatal, i s'implantarà en cas que el partit governi a les Illes i a Espanya

1 min
Platja de Palma

PalmaUn comissionat, amb seu a la Platja de Palma, per una rehabilitació integral i una modernització de les zones turístiques. Aquesta és la proposta que ha explicat aquest dilluns la presidenta del PP balear, Marga Prohens, i que té l'aval de la direcció estatal. "És un òrgan de gestió, de col·laboració publicoprivada", ha apuntat. "És important el suport que dona el PP estatal a la Platja de Palma, per ser aquí on començarà la vertadera transformació", ha afegit.

Per la seva banda, el president de la junta local de Palma i candidat a la batlia, Jaime Martínez, ha afirmat que la creació d'aquest comissionat, que seria dependent del govern espanyol, "és un deute històric". "A la Platja de Palma el sector privat ha fet la seva feina, és una destinació pionera. El PP vol que Palma es converteixi en l'exemple turístic a escala mundial, la destinació del coneixement turístic", ha destacat.

El comissionat coordinaria les accions per modernitzar, principalment, les zones turístiques madures: la Platja de Palma, Llucmajor, Calvià, Alcúdia, alguns punts del Llevant de Mallorca i Sant Antoni de Portmany. A més, Prohens ha recordat la celebració entre dimecres i divendres de la Fira Internacional del Turisme (Fitur), la més important en l'àmbit espanyol. "El PP hi serà present, hem estat molt crítics amb la política de comunicació del Govern, que aprofita les fires turístiques per explicar lleis que s'han d'aplicat a les Balears. No ho compartim", ha assenyalat.

La presidenta del PP illenc ha criticat que a les zones turístiques madures, especialment la Platja de Palma, hi ha "una mancança d'inversió, gestió i d'orgull, amb una falta de neteja i seguretat, i amb infraestructures obsoletes".

stats