Política 10/01/2020

El PP diu que el govern de Sánchez copia Armengol disparant la "despesa política"

Prohens critica que el nou executiu espanyol tingui quatre vicepresidències i creu que es basa en el "model" de la presidenta del Govern balear

K. O.
1 min
Marga Prohens, a la Junta de Portaveus d’ahir.

PalmaLa diputada del PP al Congrés balear, Marga Prohens, ha criticat aquest divendres que el nou govern de l'Estat tingui quatre vicepresidències, més alts càrrecs i més ministeris perquè això "suposa una gran despesa per als ciutadans". La popular ha vinculat l'estructura de l'executiu de Pedro Sánchez amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i ha afirmat que "copia molt bé el seu model". Prohens també ha aprofitat per criticar que mentre "es dispara la despesa política", el Govern limita la capacitat d'estalvi dels centres educatius.

"El PSOE treu pit perquè tres dones dirigiran les vicepresidències, però quan governava el PP una única dona va encapçalar aquest càrrec", ha afirmat la diputada. Sobre el fet que cap ministre sigui de les Balears, Prohens ha considerat que el més "preocupant" és que el nou govern espanyol "no tingui sensibilitat" amb els problemes de les Illes. Prohens ha aprofitat per recordar que la seva formació no té res a veure amb ERC i que els illencs "poden estar tranquils perquè no ens vendrem als seus interessos", i ha afegit que Oriol Junqueras "no pot recollir l'acta d'eurodiputat.

Durant la roda de premsa, el diputat Miquel Jerez també ha explicat que la seva formació presentarà iniciatives al Congrés per tractar temes com "la immigració" perquè "s'està convertint en un veritable problema" a les Balears. A més, defensaran l'equiparació en el plus d'insularitat per als funcionaris de l'Estat perquè ara cobren 97 euros, mentre que a les Illes Canàries el plus és de més de 300 euros. Jerez ha comentat que presentaran una proposició no de llei (PNL) per reclamar una oferta "ordenada" dels creuers.

stats