Política 11/11/2020

El PP reclama que el Consell de Mallorca congeli la taxa dels escorxadors

Critiquen que el Pacte vulgui encarir un 10% un "servei públic essencial com aquest"

Ara Balears
2 min
El portaveu del PP balear al Consell, Llorenç Galmés. / PP

PalmaEl PP defensarà, en el ple ordinari d'aquest dijous al Consell de Mallorca, que la presidenta, Catalina Cladera, congeli la taxa dels escorxadors. "El Pacte no pot encarir un 10% un servei públic essencial com aquest, tal com preveu fer el 2021", ha assenyalat el portaveu dels populars al Consell, Llorenç Galmés.

El PP ha apuntat que "incrementar taxes o posar nous tributs als escorxadors n'afecta directament la viabilitat". Galmés ha lamentat que "el sector de la ramaderia ja ho està passant malament com per dificultar-li més la seva existència".

Per part seva, El Pi ha anunciat que exigirà "un compromís ferm" a Cladera per fer realitat el nou REB. El president de la formació, Antoni Amengual, ha destacat que "farem una pregunta i interpel·larem Cladera per saber quines actuacions s'estan duent a terme davant l'abandonament de les Balears en els pressupostos generals de l'Estat".

El president d'El Pi també ha apuntat que "hem d'aprovar els pressupostos del Consell i no serà fins al mes de gener i ja sabem que es reduiran dràsticament amb uns 30 milions d'euros menys". En aquest sentit, Amengual ha dit que "volem saber què farà la presidenta davant aquesta situació".

Per part seva, la portaveu de Ciutadans al Consell de Mallorca, Beatriz Camiña, ha explicat que la formació taronja vol saber si el Departament de Mobilitat i Infraestructures té previst actuar a Sant Llorenç "perquè tragèdies com la que es va viure fa dos anys no es puguin tornar a repetir". Així mateix, segons ha explicat Camiña, el grup demanarà també al conseller de Mobilitat i Infraestructures sobre "què té previst fer per reduir les llistes d'espera a la ITV ara que el govern espanyol no ha atès la seva petició de prorrogar la vigència d'aquesta inspecció".

stats