Política 11/01/2022

El PP reclama una llei d'autonomia fiscal per poder decidir sobre els impostos

ARA Balears
1 min
Marga Prohens i Toni Costa durant la roda de premsa

PalmaLa presidenta del PP a les Illes Balears, Marga Prohens, ha exigit a la presidenta del Govern, Francina Armengol, que iniciï la tramitació d'una llei d'autonomia fiscal per poder decidir sobre els impostos de les Balears. Durant la roda de premsa, Prohens ha reclamat que es tinguin en compte les necessitats de l'augment constant de la població a les Illes, la població flotant i que el sistema de finançament respecti l'autonomia fiscal de l'Arxipèlag.

La dirigent popular ha sol·licitat que ni la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ni el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "continuïn embullant" i que convoquin una conferència de presidents per tractar el sistema de finançament. "Armengol ha de fer un pronunciament públic per plantar-se davant el govern espanyol com han fet Madrid, Múrcia i Andalusia davant la pèrdua d'autonomia fiscal", ha subratllat Prohens, que ha remarcat que Armengol ha de posar per davant "per una vegada" els interessos dels ciutadans de les Balears perquè "tinguin una vida millor".

Sobre la llei d'autonomia fiscal, els populars han posat l'exemple de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que ja ha plantejat aquesta qüestió a la regió. "Si Armengol fa com ha fet Ayuso, tindrà el suport del PP", ha anunciat Prohens.

stats