Política 06/04/2020

El PP proposa al Govern un pla de rescat social i econòmic de 1.400 milions pel covid-19

La formació demana ajornar el pagament dels impostos autonòmics i planteja una renda mínima de 600 euros mensuals durant sis mesos

Ara Balears
2 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha proposat aquest dilluns al Govern la creació d'un pla de rescat social i econòmic amb una inversió de 1.400 milions d'euros per ajudar autònoms, empreses, famílies i ciutadans en situació de vulnerabilitat. L'objectiu és que "ningú quedi enrere per la crisi del coronavirus", com ha dit en un comunicat de la formació.

El partit proposa mesures per injectar liquiditat a empreses i autònoms illencs per un import de 900 milions d'euros. Company ha demanat que els impostos autonòmics s'ajornin sense recàrrec fins al 30 d'octubre i planteja una renda mínima d'emergència de 600 euros mensuals durant sis mesos per completar la pèrdua d'ingressos entre els treballadors afectats per la crisi. A més, sol·licita una línia d'ajudes en matèria d'habitatge de 25 milions.

Company ha considerat els empresaris i autònoms "necessiten que les ajudes arribin com més aviat millor per poder suportar la paralització econòmica". Per això, el dirigent ha sol·licitat a la presidenta balear, Francina Armengol, i al president espanyol, Pedro Sánchez, que els "rescatin".

El popular ha dit que les ajudes d'habitatge estarien destinades a les famílies que han vist reduïts els seus ingressos un 30% perquè puguin pagar el lloguer o l'hipoteca. Pel que fa a la renda mínima d'emergència, Company ha aclarit que seria per als autònoms i treballadors que també han perdut ingressos a conseqüència d'un ERTO o perquè han quedat sense feina.

Què ha fet el Govern fins ara?

Cal recordar que el Govern balear va augmentar divendres 3 de març de 50 a 75 milions les ajudes a pime i autònoms per fer front a la crisi del coronavirus. Els llogaters de l'Ibavi afectats per la crisi del coronavirus no hauran de pagar el lloguer durant dos mesos, prorrogables a tres, segons va informar el conseller d'Habitatge. Així mateix, el Govern va modificar les exigències per accedir a la renda social garantida, que donarà cobertura a partir d'aquest dimecres a "totes les persones que puguin justificar que no tenen ingressos", segons va dir la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago.

stats