Política 10/05/2019

El PP promet 8.000 nous habitatges i la compra de pisos a 450 euros d'hipoteca mensual

El candidat a Palma, Mateu Isern, proposa la construcció de 1.000 pisos a Son Busquets i a l'antiga presó de Palma

Carles Tudurí
2 min
Responsables del PP, a Son Busquets

PalmaEl candidat del PP al Govern balear, Biel Company, ha entrat també aquest dijous en la roda de promeses sobre habitatge i ha proposat un pla per construir 8.000 pisos nous a les Balears. A més, ha assegurat que els joves podran adquirir un pis amb una hipoteca mensual d'entre 450 i 500 euros.

El líder popular ha visitat Son Busquets, acompanyat pel candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, per donar a conèixer les propostes de la formació en matèria d'habitatge, que en la seva opinió és una de les assignatures pendents del Pacte d'esquerres, el qual acusa de no haver construït ni un sol habitatge social en quatre anys.

"El Partit Popular aprovarà un pla contundent per abordar un problema que afecta una bona part dels ciutadans de les Balears", per la qual cosa proposa construir l'esmentada quantitat de pisos i posar en marxa "la hipoteca de compra fàcil" per a menors de 35 anys, que tindrà l'aval del Govern fins a completar el 100% del préstec bancari. També "s'impulsaran ajudes específiques per al lloguer, a través de l'increment de les deduccions d'IRPF per a arrendadors i arrendataris".

Company també ha promès eliminar l'Impost sobre Actes Jurídics Documentats, reduir del 8% al 2% de l'Impost de Transmissions Patrimonials i incrementar deduccions d'IRPF per a arrendadors i arrendataris. A més, el Partit Popular incrementarà els efectius policials per combatre l'ocupació il·legal i exigirà una llei estatal que permeti desallotjar en 24 hores.

1.000 pisos a Son Busquets i a l'antiga presó

Per la seva banda, el candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, ha anunciat que "el Partit Popular habilitarà els solars de Son Busquets i de l'antiga presó per a la construcció de 1.000 habitatges nous" i ha afegit que "des de les institucions hem de fomentar que els propietaris lloguin els seus habitatges garantint-los el cobrament i la recuperació de l'immoble en cas d'impagament i no posant-los inconvenients com ha fet l'esquerra en la legislatura actual".

stats