Política 04/12/2019

El PP presenta una queixa per les absències dels consellers del Govern al Parlament

El diputat Antoni Costa destaca que al pròxim ple hi faltaran Juan Pedro Yllanes, Mae de la Concha i Miquel Mir

Carles Tudurí
1 min
Vacances pactades en el Parlament Balear

PalmaEl Partit Popular ha presentat una queixa davant la mesa del Parlament pel que considera contínues absències dels consellers del Govern, fet que, argumenten, els dificulta la seva tasca de control de l'Executiu. El portaveu de la formació, Antoni Costa, ha recordat que és la segona vegada que el seu partit es queixa d'aquesta actitud dels consellers.

Costa ha explicat que per al ple de dimarts que ve ja han anunciat la seva absència els consellers de Podem Mae de laConxa i Juan Pedro Yllanes i el de MÉS per Mallorca Miquel Mir. Per al PP, aquesta situació és "inassumible", ja que s'ha produït de manera repetida. "Es va traslladar aquesta queixa a la mesa, però no en va fer cas".

Per la seva banda, el portaveu de Podem, Alejandro López, ha justificat les absències dels seus consellers i ha dit que es produeixen amb motiu de reunions de treball que "són en benefici dels ciutadans". López ha indicat que els dos consellers han fet diverses compareixences davant el Parlament en les quals han expñlicat extensament la seva tasca.

"A més, la pregunta que no es pot respondre en aquest ple per part d'un conseller es passa al següent i el partit afectat pot introduir una altra pregunta, per la qual cosa, a efectes pràctics, no es complica la tasca de control del Govern", ha afegit.

stats