Política 02/10/2020

El PP presenta una proposició no de llei en el Senat per aprovar la part fiscal del REB

Company ha recordat que "amb prou feines" Armengol va aconseguir que s'aprovàs una part del Règim Especial "buit de contingut i sense dotació econòmica"

Ara Balears
2 min
El president del PP a les Illes Balears, Biel Company. / ISAAC BUJ

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha anunciat aquest divendres la presentació en el Senat d'una proposició no de llei (PNL) per aprovar la part fiscal del REB, "amb un benefici de 265 milions d'euros anuals per a les empreses de les Balears", segons ha informat el Partit Popular mitjançant un comunicat. Company ha comparegut acompanyat pels senadors populars per les Balears Josep Vicent Marí, Maria Salom i Jordi López-Ravanals, i els diputats Marga Prohens i Miguel Jerez.

"Amb prou feines i abans de les eleccions la senyora Armengol va aconseguir que s'aprovàs una part del REB buit de contingut i sense dotació econòmica", ha assenyalat Company, a més de recordar que el PP ja va advertir que "es tractava d'un bluf".

El president del PP balear ha explicat que "ja ha passat més d'un any des de la foto de la senyora Armengol en el Consolat i més de dos des que l'hauria pogut aprovar el 2018. Tot això ens suposa haver perdut més de 500 milions en dos anys". Company ha demanat a Armengol que doni suport a aquesta PNL i ha reclamat que el PSIB "secundi la iniciativa del PP" perquè és "bo per a les Illes".

En aquest sentit, el senador autonòmic del PP, Josep Vicent Marí Bosó, ha afirmat que, amb la modificació que proposa el PP, l'estalvi fiscal podria ser superior als 260 milions. "Molta gent, quan hagi de decidir on inverteix, es fixarà en el fet que les Balears tenen un règim fiscal especial que li pot sortir molt millor que invertir en altres parts del territori espanyol", ha dit Bosó.

Mesures de protecció social

Per la seva banda, el PSIB ha valorat de manera positiva la posada en marxa, per primera vegada en la història, d'una prestació extraordinària per als més de 85.000 fixos discontinus de les Balears i l'allargament dels ERTO fins al 31 de gener de 2021. "Aquestes solucions s'adapten molt més a la realitat insular i aporten certesa als ciutadans", ha destacat el diputat socialista al Congrés, Pere Joan Pons.

Pons ha afirmat que l'aprovació d'aquestes mesures demostren "una manera de treballar", tant per part del govern espanyol com per part del Govern balear, caracteritzada pel diàleg i la voluntat d'arribar a acords amb les parts implicades. "Ens felicitam per l'acord, però també per la manera en què s'ha assolit", ha dit.

El diputat socialista també ha volgut destacar la decisió del Ministeri d'Hisenda d'aixecar les regles de despesa per a anys 2020 i 2021, la qual considera "una mostra més d'aquesta voluntat d'acord i un gest important per acompanyar les administracions que estan més a prop de la ciutadania". A més, Pons ha afegit que la mesura significarà que els ajuntaments i les comunitats podran "invertir més i millor per donar respostes als illencs".

stats