Política 23/09/2020

El PP vol impulsar una norma per desallotjar un habitatge ocupat il·legalment en 24 hores

També han demanat que s'habiliti un telèfon gratuït perquè els ciutadans de les Balears puguin denunciar les ocupacions

Ara Balears
1 min
El president del Partit Popular a les Illes Balears, Biel Company

PalmaEl PP ha registrat aquest dimecres al Parlament una proposició no de llei amb diferents mesures per combatre l'ocupació il·legal d'habitatges a les Illes i, entre aquestes, demanen que la policia pugui desallotjar un habitatge ocupat en 24 hores "sense esperar mesos com passa ara".

Segons ha informat el partit en un comunicat, també demanen que es reforci el delicte d'usurpació, que hi hagi una pena de presó, que un immoble ocupat no es pugui considerar com a domicili i que tampoc es puguin empadronar al municipi.

El president del PP, Biel Company, ha assegurat que "un sector polític balear i espanyol d'esquerres pareix que s'ha posicionat a favor de l'ocupació dels habitatges" i ha dit que presentant aquesta proposició no de llei al Parlament farà que alguns partits s'hagin de retractar, "especialment el PSOE".

El partit també ha plantejat que s'habiliti un número de telèfon gratuït que permeti als ciutadans de les Balears denunciar possibles ocupacions il·legals i donar assessorament legal per als propietaris dels habitatges.

stats