Política 24/09/2018

El PP de Palma demana la recuperació dels premis Ciutat de Palma en castellà

La portaveu de la formació popular, Marga Duran, ha assegurat que quan el PP torni a governar a Palma "tornarà la normalitat lingüística"

Ara Balears
2 min
La portaveu del PP de Palma, Marga Duran, amb el regidor Javier Bonet

PalmaLa portaveu del grup municipal popular a Cort, Marga Duran, ha denunciat aquest dilluns que l'Ajuntament de Palma hagi tret la convocatòria dels Premis Ciutat de Palma però que n'hagi exclòs el castellà de les modalitats de novel·la i poesia.

Duran ha recordat que el seu grup municipal demana des de 2015, a través de propostes defensades en ple, que els premis de novel·la i poesia comptin amb una categoria en castellà i una altra en català. L'objectiu d'aquesta proposta, segons la portaveu, és "que no s'exclogui els autors d'obres en castellà i potenciar la internacionalització dels premis".

Marga Duran ha denunciat també que "el govern de Noguera i Hila du tota una legislatura menyspreant el castellà en tots els àmbits de l'Administració". En aquest sentit, l'edil ha apuntat que "a més de limitar els Premis Ciutat de Palma al català, s'ha privat els ciutadans de ser resposts pel consistori en el mateix idioma en el qual realitzen la sol·licitud o consulta i, a més, s'han aprovat unes clàusules lingüístiques que fan que, en el procés de selecció de les empreses privades que vulguin treballar amb Cort, prevalgui l'ús del català a nivell intern, en lloc de la qualitat dels serveis".

Així, la portaveu dels populars a Palma ha afirmat que "quan governi el Partit Popular el 2019, tornarà la normalitat lingüística a Cort" i ha anunciat que "els ciutadans tornaran a poder comunicar-se amb el consistori en qualsevol de les dues llengües oficials, se suprimiran les clàusules lingüístiques injustes i il·lògiques i s'apostarà per uns Premis Ciutat de Palma que incloguin modalitats de novel·la i poesia en castellà i en català".

Turisme a Ciutat

Per la seva banda, el regidor Javier Bonet ha criticat la falta de model turístic de l'Ajuntament de Palma, i s'ha referit a la caiguda de preus als hotels del centre de la ciutat pel descens de la demanda de més d'un 15%. Per a Bonet, "el gran treball impulsat la passada legislatura, amb la Fundació Palma 365 i totes les àrees treballant de forma conjunta, ha deixat pas a un mandat d'inèrcia, sense model, en què l'Àrea de Turisme ha passat a ser delegada i relegada".

El regidor ha denunciat que "hi ha partits del Pacte que no creuen en el turisme, i fins i tot que li són hostils" i ha recordat que "mentre el sector ha fet les inversions i accions necessàries, les administracions han abandonat la seva responsabilitat i no han estat a l'altura del repte de la reconversió turística que tants anys hem reclamat".

stats