Política 29/05/2018

El PP de Palma denuncia que Cort no aplica les ordenances de via pública i de renous a la Platja de Palma

La portaveu del grup popular, Marga Duran, ha dit que durà al ple una proposta amb caràcter d'urgència perquè s'aprovi definitivament la nova ordenança de via pública que ha de regular la venda ambulant

Aina Riera Serra
1 min
Platja de Palma

PalmaLa portaveu del PP de Palma, Marga Duran, ha demanat a l'Ajuntament de Palma celeritat per a l'aprovació definitiva de la nova ordenança de via pública que té sobre la taula la regidoria de Seguretat Ciutadana.

Duran ha explicat que el passat 12 de febrer la regidora Angèlica Pastor va presentar un esborrany d'aquesta nova ordenança per a l'ús cívic. L'abril es va fer l'aprovació inicial, però de moment l'aprovació definitiva està pendent de l'acord dels membres de l'equip de govern. En aquest sentit, la portaveu del PP ha demanat als socialistes "que siguin valents i que prohibeixin la venda ambulant a Ciutat".

En concret, Marga Duran s'ha referit al cas de la Platja de Palma, on ha dit que és molt difícil "conviure, viure i fer-hi feina", perquè no hi ha vigilància ni voluntat política d'aplicar les ordenances vigents. I ha assenyalat que ja hi ha l'ordenança antibotellada i la que controla els renous, però que l'Ajuntament no fa res per aplicar-les.

La portaveu popular assegura que l'agrupació ciutadana de s'Arenal, això és, l'associació de veïns, els comerciants i els hotelers de la zona els han fet arribar les seves queixes i han demanat als populars que pressionin perquè Cort augmenti la seguretat a la Platja de Palma. Duran afirma que se senten desprotegits per l'incivisme dels turistes i la competència deslleial dels venedors ambulants. Per això, comerciants i hotelers han demanat al Tribunal Constitucional que els doni empar per la negligència de Cort.

Duran ha reconegut que aquest no és un problema nou, però que ara s'ha agreujat. "Volem tenir la seguretat que l'Ajuntament està en contra de la venda ambulant i d'aquest tipus d'accions", ha declarat.

stats