Política 12/12/2018

El PP Menorca exigeix al Consell que faci públic l'informe intern sobre els ponts a la carretera

El document xifraria en 1,2 milions d'euros la demolició dels ponts de l'Argentina i Rafal Rubí, a més de presentar una alternativa a un dels punts en qüestió amb un cost econòmic assumible

Ivan Martín
2 min
La desmarcada de Podem ha propiciat un nou enfrontament entre els equips que formen el pacte de govern al Consell.

MaóEl Partit Popular ha mogut fitxa a la crisi que ahir va obrir Podem a l'equip de govern del Consell Insular de Menorca després de desvelar que un informe intern oferia una alternativa econòmica menys costosa que una demolició sobre el pont de lArgentina. Cal recordar que, a banda d'aquest punt a la xarxa viària menorquina, també es qüestiona el futur del situat a Rafal Rubí. La candidata dels populars a les pròximes eleccions al Consell, Coia Sugrañes, ha qualificat d'"irresponsables i vergonyoses" les divergències sobre aquest tema que ha fet públic la portaveu de Podem, Cristina Gómez. De tota manera, Sugrañes li ha agraït que "malgrat hagin passat tres anys i mig, Podem ens dona la raó".

Les explicacions públiques de Gómez són arran del coneixement sobre un informe intern que encara no s'ha desvelat. Segons la portaveu de Podem, aquest xifraria en 1,2 milions d'euros el cost de les demolicions dels ponts de l'Argentina i Rafal Rubí, a més d'oferir una obra de drenatge amb la finalitat d'evitar inundacions a la zona per un valor de 50.000 euros. Per tot plegat, Coia Sugrañes recorda que "la presidenta Susana Mora està esgotant els terminis per facilitar-nos la informació que vam reclamar fa un mes", i assenyala que "exigim que facin públic l'informe i que deixin de prioritzar els interessos de partit.".

Durant la jornada d'aquest dimecres es preveu tractar internament del posicionament que la institució mantindrà amb vista al futur. Les declaracions de la portaveu de Podem han generat sorpresa al PSOE i MÉS per Menorca, a més de provocar un deteriorament en les relacions de les formacions que configuren l'acord de govern. Mentrestant, la presidenta Susana Mora encara no s'ha pronunciat i el Consell ha rebutjat realitzar declaracions.

stats