Política 13/04/2018

El PP de Menorca acusa el Consell de girar l'esquena al turisme

Els populars exposaran en el ple de política general 127 punts imprescindibles per aprovar la gestió de l'equip de govern del Consell

Ara Balears
3 min
El PP de Menorca acusa el Consell de girar l'esquena al turisme

PalmaEl Partit Popular de Menorca ha presentat 127 propostes de resolució després del ple d'aquesta setmana de política general de la màxima institució insular. El grup popular considera, a través d'un comunicat, que l'equip de govern del Consell es caracteritza per "prohibir i imposar sense diàleg, girar l'esquena al turisme i no ser reivindicatiu davant el Govern balear". Aquestes 127 propostes es debatran en el ple previst per dilluns.

El PP considera que els punts de discòrdia posen de manifest la "paràlisi" que viu la institució des de l'arribada del tripartit (PSOE, Podem i MÉS per Menorca). A més, els conservadors afegeixen que "els partits d'esquerra han estat incapaços de donar una resposta als principals problemes dels menorquins", circumstància que segons els populars hauria desencadenat en una sensació d'allunyament de l'Administració.

Turisme

Les polítiques turístiques tornen a ser un dels principals focus de crítica. En aquest sentit, el PP recorda que "el Consell només defensa un reducte de la societat que pot permetre's el luxe de viure a esquena del turisme". D'altra banda, assenyalen que el govern que dirigeix Susanna Mora és "poc transparent, ineficaç i poc treballador". El PP va més enllà i fins i tot atribueix al Consell l'envelliment de la població, ja que "és producte de la regressió a la qual ens han conduït les polítiques del tripartit com a continuació de la paràlisi que suposà el PTI de l'any 2003".

El català també preocupa el Partit Popular, que acusa el Consell de ser reivindicatiu "només per aquesta qüestió i d'imposar la llengua catalana i desterrar l'anglès de la seva agenda política". En canvi, l'oposició lamenta que aquesta defensa del català no es tradueixi en altres temes en què el Govern balear podria afavorir els interessos de Menorca.

Carretera, energies renovables, PTI i turisme, en el punt de mira

Entre les propostes que el PP posarà damunt la taula, hi cal destacar la d'instar l'equip de govern a prioritzar la finalització de les obres del tram entre Maó i Alaior de la carretera general. Al mateix temps, demanen que la institució tingui redactat el projecte del tram Maó-Alaior en un termini de quatre mesos. I fins en dues ocasions relacionades amb aquest tema cercaran que el ple del Consell constati l'incompliment per revisar l'execució de les obres a la carretera, a més de la modificació del tram Maó-Alaior.

Les energies renovables també preocupen el Partit Popular, com a mínim en el ple de dilluns. Els conservadors insten l'equip de govern a posar en funcionament els molins del parc eòlic de Milà en un termini de quatre mesos i elaborar en mig any una agenda d'implantació d'energies netes. Entenen que el Consell ha incomplit l'impuls d'un nou model energètic i l'elaboració d'un pla director insular energètic, amb una forta aposta per l'energia fotovoltaica, instal·lacions d'autoconsum i la rehabilitació d'edificis amb eficiència energètica.

Un altre capítol a debat és el Pla Territorial Insular. El PP titlla el PTI de regressiu i prohibicionista, i considera que no aborda solucions reals als problemes de Menorca. Per això, demanen que desisteixen en l'intent d'aprovació inicial de l'avanç del nou document de regulació territorial. Els populars també exigeixen al Consell que iniciï les negociacions amb el Govern perquè aquesta administració ajudi a pagar la milionària indemnització.

Finalment, en turisme, l'oposició no oblida el projecte de zonificació del lloguer turístic i insta l'equip de govern a rectificar. A més, exigeix renegociar amb l'Executiu autonòmic la dotació econòmica de la competència de Promoció Turística i pretén que el ple condemni els actes de "turismofòbia" succeïts a les Balears.

stats