Política 18/10/2019

El PP Menorca demana l'agilitació de la residència per a persones amb discapacitat

Els conservadors xifren en 3.900 euros al mes el cost que suposa per al Consell cada pacient que deriva fora de l'illa

Ivan Martín
1 min
El saló de plens del Consell de Menorca acollirà dilluns una nova sessió amb importants propostes socials damunt la taula.

MaóEl grup popular ha preparat per al pròxim ple del Consell de Menorca una bateria de propostes relacionades amb els serveis socials. Aquesta sessió es farà dilluns i servirà per conèixer en quin punt es troba el projecte de remodelació de la residència per a pacients amb discapacitats severes i trastorns de conducta a Maó. Precisament, aquesta serà la primera qüestió que demanarà l’oposició.

El PP recorda que la iniciativa va rebre una partida pressupostària de 350.000 euros l’any 2015 i que es van iniciar els tràmits per als pertinents permisos per executar el projecte. Els populars consideren que l’equipament és necessari per oferir un servei a les persones que pateixen aquestes conductes, a més d’alleugerir el cost econòmic que suposa per a l’administració derivar els pacients a centres de fora de l’illa. En aquest sentit, el PP quantifica la despesa per persona i mes en uns 3.900 euros.

A més, el grup popular instarà l’equip de govern del Consell de Menorca a “implicar-se” i a demanar al Govern balear que posi fi a la demora de les valoracions de la dependència. Per aquest motiu, creuen que s’ha de sol·licitar a l’Executiu autonòmic que augmenti el personal amb capacitat per fer-ne les valoracions, a més de la reserva d’un fons econòmic per garantir el servei. Per acabar, la formació conservadora vol que el Consell exigeixi al Govern l’actualització i revisió a l’alça de l’import de les dietes per desplaçament de pacients derivats a l’hospital de Son Espases o especialistes.

stats