Política 04/03/2021

El PP registra la petició per investigar la vacunació de càrrecs a l'Oficina Anticorrupció

La Comissió d'Assumptes Institucionals va rebutjar la proposta dels populars perquè ho sol·licitàs el Parlament

Ara Balears
2 min
El secretari general del PP, Toni Fuster, davant de la seu de l'Oficina Anticorrupció

PalmaEl PP ha registrat la petició per investigar la vacunació de càrrecs aquest dimecres a l'Oficina Anticorrupció, després que la Comissió d'Assumptes Institucionals rebutjàs dimecres la proposta dels populars perquè fos el Parlament l'encarregat de fer aquesta sol·licitud gràcies als vots en contra del Pacte. "És lamentable que alts càrrecs del Govern s'hagin vacunat botant-se els protocols establerts, ha dit el secretari general del PP, Toni Fuster, davant la seu de l'Oficina. Fuster ha explicat que el seu partit vol arribar "al fons d'aquest escàndol", ja que "aquests càrrecs socialistes i els que desconeixem han actuat fora de tota ètica i transparència".

El dirigent del PP també ha qualificat de "lamentable" que "un Govern que va de transparent es negui a investigar els fets". "Després que els partits d'esquerres hagin votat dues vegades en contra que s'investigui el que ha succeït, ens demanam què tenen per amagar i per què no volen que s'arribi al fons de la qüestió", ha dit, en referència a la comissió d'investigacions que proposava Ciutadans i que va ser rebutjada en el ple del Parlament de dimarts. Segons Fuster, "és intolerable que els polítics socialistes es botin els protocols i es vacunin primer en una comunitat autònoma com la nostra, que continua a la coa en percentatge de població vacunada".

Per la seva banda, MÉS per Mallorca continua reclamant que la Comissió d'Ètica del Govern es convoqui de manera urgent per analitzar la vacunació de càrrecs del Govern. Pel que fa a Podem, l'altre soci del Pacte ha canviat el seu posicionament inicial de donar suport a la comissió d'investigació de Cs, i en el ple del Parlament de dimarts també va apostar perquè fos la Comissió d'Ètica l'encarregada d'esbrinar els fets –des que es va crear el 2016 només s'ha convocat pel cas Contractes, que va afectar MÉS.

stats