El PP balear reclama que el govern espanyol llevi la quarantena als turistes a partir de l'1 de juny

El president popular, Biel Company, recorda que les Balears encara esperen el pla de suport al turisme de Madrid

El president del PP balear, Biel Company, ha reclamat aquest dijous que el govern espanyol llevi la quarantena als viatgers internacionals a partir de l'1 de juny i no de l'1 de juliol, "per continuar generant confiança entre els turistes i incentivar la reactivació de l'activitat turística". Company ha recordat que les Balears encara esperen "el famós pla de suport al turisme promès pel govern de Sánchez, perquè ara només hi ha paraules i cap fet".

El líder popular ha criticat que, "en només 15 dies, la presidenta Armengol ha passat de ser la defensora de mantenir els aeroports i ports tancats tot el temps que fes falta, dient literalment que havien de ser les darreres infraestructures a obrir, a demanar que siguin les primeres a obrir i a decretar poc menys que el final de la pandèmia a la nostra comunitat". 

Company també ha assenyalat que, "de cop, hem entrat en una espècie de desescalada exprés, tal vegada perquè a Sánchez ja no li surten els comptes per prorrogar l'estat d'alarma i continuar tenint els ciutadans confinats". 

El Govern calcula que podrien venir fins a 3.000 turistes a les Balears la segona meitat de juny

A més, el dirigent del PP ha tornat a donar "la benvinguda a la presidenta Armengol" a les propostes dels populars "sobre la necessitat d'establir corredors segurs i protocols com a mesures imprescindibles per reobrir al més aviat possible els ports i aeroports", ja que, segons Company, "és l'única possibilitat d'intentar salvar la temporada turística i els llocs de feina que en depenen, així com de minimitzar l'impacte econòmic de la crisi". 

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF