El PP vol garantir la lliure elecció de centre i la gratuïtat dels llibres de text

El candidat al Govern, Biel Company, assegura que es crearà una zona única d'escolarització per municipi

El president del PP balear i candidat al  Govern , Biel  Com pany, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit creu " fermament en la llibertat de les famílies per triar  l'educació dels seus fills", per la qual cosa garantirà "la lliure elecció de  cen tre , a través d'una zona única d'escolarització per municipi, i la gratuïtat  dels llibres de text per a tots els alumnes”. A companyat pel candidat a la batlia de Palma, Mateu  Isern , el líder popular ha  presentat  aquest matí les propostes de la formació en matèria d'educació.

Durant l'acte, que ha tingut lloc davant el col·legi Jaume I de Palma,  Com pany  ha assenyalat que “el Partit Popular té un compromís real amb  les famílies de les Illes Balears, per la qual cosa implantarem la gratuïtat dels  llibres  de text per a tots els alumnes i, progressivament, l'educació  gratuïta i universal 0-3 anys”.

Així mateix, Company ha apuntat que “també garantirem  el transport gratuït a tots els centres escolars, no només als públics, com  fins ara, sinó també els concertats i els d'ensenyament no  obligato ri ; a més, augmentarem les ajudes i les deduccions fiscals a famílies  nombroses i monoparentals”.

"El projecte del PP en educació també inclou un ensenyament multilingüe,  que preveu l'aprovació d'un pla específic que garanteixi que els  alumnes estudiïn més d'un idioma estranger, així com la potenciació  de l'ús de les modalitats insulars", destaca el partit. “Els alumnes han de conèixer i  aprendre les dues llengües oficials que marca la Constitució i el nostre estatut  i, com a mínim, una tercera llengua, que pot ser anglès, francès o, fins i tot, alemany”, ha dit Company.

Responsable municipal de família a Palma

Per part seva, Mateu  Isern  ha aprofitat el Dia internacional de la família  per assegurar que “nosaltres posam les persones i la família per sobre de  tot. Nomenarem un responsable municipal de la família, una figura que  vigilarà que tota la política transversal des de l'Ajuntament sempre  defensi els interessos de la família en el sentit més ampli”.

El candidat a Cort també ha promès que “ampliarem les ofertes de  places de les escoletes  de 0-3 anys perquè hi ha 400 famílies a Palma que cada  any queden sense poder dur els seus fills a aquestes escoles municipals.  Proposam  augmentar aquest nombre de places fins a cobrir el 100% de la demanda  i ho farem concertant aquest servei amb l'escola privada, ja que és una manera més efectiva i barata d'aconseguir aquest objectiu”.

EDICIÓ PAPER 16/01/2021

Consultar aquesta edició en PDF