Política 15/05/2019

El PP vol garantir la lliure elecció de centre i la gratuïtat dels llibres de text

El candidat al Govern, Biel Company, assegura que es crearà una zona única d'escolarització per municipi

Ara Balears
2 min
El PP vol garantir la lliure eleccions de centre i la gratuïtat dels llibres de text

PalmaEl president del PP balear i candidat al Govern, Biel Company, ha assegurat aquest dimecres que el seu partit creu "fermament en la llibertat de les famílies per triar l'educació dels seus fills", per la qual cosa garantirà "la lliure elecció de centre, a través d'una zona única d'escolarització per municipi, i la gratuïtat dels llibres de text per a tots els alumnes”. Acompanyat pel candidat a la batlia de Palma, Mateu Isern, el líder popular ha presentat aquest matí les propostes de la formació en matèria d'educació.

Durant l'acte, que ha tingut lloc davant el col·legi Jaume I de Palma, Company ha assenyalat que “el Partit Popular té un compromís real amb les famílies de les Illes Balears, per la qual cosa implantarem la gratuïtat dels llibres de text per a tots els alumnes i, progressivament, l'educació gratuïta i universal 0-3 anys”.

Així mateix, Company ha apuntat que “també garantirem el transport gratuït a tots els centres escolars, no només als públics, com fins ara, sinó també els concertats i els d'ensenyament no obligatori; a més, augmentarem les ajudes i les deduccions fiscals a famílies nombroses i monoparentals”.

"El projecte del PP en educació també inclou un ensenyament multilingüe, que preveu l'aprovació d'un pla específic que garanteixi que els alumnes estudiïn més d'un idioma estranger, així com la potenciació de l'ús de les modalitats insulars", destaca el partit. “Els alumnes han de conèixer i aprendre les dues llengües oficials que marca la Constitució i el nostre estatut i, com a mínim, una tercera llengua, que pot ser anglès, francès o, fins i tot, alemany”, ha dit Company.

Responsable municipal de família a Palma

Per part seva, Mateu Isern ha aprofitat el Dia internacional de la família per assegurar que “nosaltres posam les persones i la família per sobre de tot. Nomenarem un responsable municipal de la família, una figura que vigilarà que tota la política transversal des de l'Ajuntament sempre defensi els interessos de la família en el sentit més ampli”.

El candidat a Cort també ha promès que “ampliarem les ofertes de places de les escoletes de 0-3 anys perquè hi ha 400 famílies a Palma que cada any queden sense poder dur els seus fills a aquestes escoles municipals. Proposam augmentar aquest nombre de places fins a cobrir el 100% de la demanda i ho farem concertant aquest servei amb l'escola privada, ja que és una manera més efectiva i barata d'aconseguir aquest objectiu”.

stats