Política 14/05/2021

El PP exigeix al Senat la derogació de la norma que prohibeix el turisme de creuers

Assenyalen que "cal adoptar els protocols sanitaris que siguin precisos" per a l'obertura dels ports a aquest tipus de vaixells

ARA Balears
1 min
Creuer amarrat al port de Palma.

PalmaEls senadors del PP a les Balears, José Vicente Marí, Maria Salom i Cristóbal Marqués, han registrat moció al Senat en què exigeix al Govern la "immediata" derogació de la resolució en què s'estableixen mesures restrictives als creuers. El PP ha subratllat que aquesta norma prohibeix l'entrada als ports estatals d'aquest tipus de vaixells que facin viatges internacionals.

En aquest sentit, Marí ha assenyalat que "Sánchez i Armengol ja arriben tard a l'obertura dels ports de les Illes al trànsit internacional de creuers". El senador popular ha afegit que "cal derogar ja la resolució que prohibeix el trànsit de creuers internacionals adoptant els protocols sanitaris que siguin precisos".

"Els creuers són un segment turístic molt positiu per a les Balears, aporten una gran riquesa, turisme de qualitat que no consumeix territori i no és admissible que, davant una situació tan greu per a la nostra activitat econòmica, el Govern no obri els ports a les escales de creuers internacionals", declara Marí.

Per al senador del PP, "és imprescindible" obrir els ports a les escales nacionals i internacionals del turisme de creuers. "No és el moment de mantenir prohibicions que ja no tenen sentit en la nostra actual situació sanitària, sinó que s'han d'adoptar les mesures de seguretat que siguin precises, però obrint els ports a un turisme que és vital per a les Illes", ha remarcat Marí.

stats