Política 16/03/2021

El PP exigeix al Govern un pla SOS Comerç per minvar els efectes de la pandèmia

El vicepresident, Juan Pedro Yllanes, ha defensat que una part dels gairebé 1.000 milions d'ajudes de l'Estat beneficiaran el sector

1 min
Comerços tancats a causa de la pandèmia del coronavirus

La diputada del PP Margalida Duran ha exigit al Govern que posi en marxa un pla SOS Comerç per minvar els efectes econòmics de la pandèmia, una iniciativa inspirada en el moviment SOS Turisme creat per hotelers i empresaris de Mallorca per demanar ajudes urgents per al sector. De fet, durant el ple del Parlament d'aquest dimarts, Duran ha admès que la proposta que ha fet és una petició que han formulat empresaris turístics al seu partit.

La popular també ha reclamat baixar impostos, i ha criticat que les ajudes de l'Ajuntament de Palma per a empreses varen deixar fora un 65% dels demandants, com va informar Última Hora. El vicepresident i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius, Juan Pedro Yllanes, ha defensat la resposta de l'Executiu dient que una part dels gairebé 1.000 milions d'ajudes que arribaran de l'Estat beneficiaran el comerç minorista.

Yllanes ha comentat que des de l'inici de la legislatura la seva Conselleria ha donat un milió d'euros en ajudes per a bonificacions comercials al conjunt del sector balear i 200.000 euros en abonaments en aparcaments. També ha dit que s'han fet línies d'ajudes al comerç, mesures d'urgència per als autònoms i diverses línies de crèdit.

stats