Política 21/01/2021

El PP demana la dimissió dels càrrecs de l'IB-Salut que es varen vacunar

Els populars tornen a reclamar que hi hagi el màxim de població immunitzada abans de l'inici de la pròxima temporada turística

Ara Balears
2 min
El portaveu adjunt del PP en el Parlament, Toni Costa

PalmaEl portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha demanat aquest dijous la dimissió de les directores gerents dels hospitals d'Inca i Manacor i del gerent de Son Espases per haver-se vacunat "contravenint el protocol de vacunació del Ministeri de Sanitat". Segons Costa, es tracta d'"un comportament gens exemplar, que suposa un abús". "Per això demanam que s'apliqui la mateixa contundència per a tots els càrrecs, siguin del partit que siguin, que s'hagin extralimitat i s'hagin beneficiat de la vacuna abans de temps i dimiteixin", ha dit. El diputat popular ha recordat que el conseller de Salut de Múrcia i càrrecs directius del País Basc han dimitit, mentre que "aquí s'aplica una doble vara de mesurar".

Sobre la compareixença de Francina Armengol davant el Parlament el 26 de gener, Costa ha subratllat que el PP la va sol·licitar el 5 de gener. "Lamentablement no es farà fins 20 dies després", ha comentat. "A les Balears hi ha un menyspreu constant del poder executiu envers el legislatiu. De fet, va ser la presidenta del Govern qui va anunciar el dia que compareixeria davant la Cambra", ha explicat. El popular ha considerat que aquest fet és "insòlit", ja que "és el Parlament, a petició del PP, el que sol·licita la compareixença urgent de la presidenta, i resulta que la mateixa senyora Armengol va ser qui va anunciar el dia que compareixeria com si fos una potestat de l'Executiu".

Finalment, el diputat del PP ha fet referència a la pròxima temporada turística i ha qualificat d'"autèntica vergonya" que "el president del govern espanyol afirmi que no hi haurà turisme internacional fins que s'hagi vacunat un 70% de la població" i al mateix temps anunciï que aquesta xifra s'assolirà "una vegada finalitzada la temporada de les Illes".

"Des del PP tornam a exigir que s'acceleri la vacunació per tenir el màxim de població vacunada abans de l'inici de la temporada del 2021", ha dit, a més de reclamar una planificació perquè aquesta sigui "al més normal possible". "Manca una major consideració per part del president d'Espanya i de la presidenta del Govern cap a una activitat essencial per al futur de les Illes, ja que tornar a tenir una temporada com la del 2020 ens duria a una ruïna sense precedents", ha sentenciat.

stats