Política 29/06/2021

El PP exigeix "la destitució fulminant" dels responsables d'autoritzar el concert de reggaeton que va ser un dels focus del macrobrot

El portaveu adjunt dels populars, Toni Costa, torna a demanar la compareixença de Francina Armengol

2 min
Plaça de toros de Palma

PalmaEl portaveu adjunt del PP, Toni Costa, ha exigit aquest dimarts "la destitució fulminant" dels responsables d'autoritzar el concert de reggaeton que es va fer el 15 de juny a la plaça de toros de Palma, el qual va ser un dels focus de contagi del macrobrot que afecta quasi 1.200 estudiants de viatge a Mallorca –en total, hi ha 4.796 persones en quarantena–. "Els que varen autoritzar els concerts no poden continuar al seu lloc de feina", ha dit Costa amb referència tant al de dia 15 com al que es va fer dies després, el 20 de juny. "Haver autoritzat aquest concert és una irresponsabilitat extrema, i més quan hi havia un risc acreditat per la policia i els tècnics d'emergències", ha comentat el popular, qui ha responsabilitzat el Govern de la situació. "A més del risc de l'increment de contagis, s'està donant una imatge pèssima a l'exterior, que pot provocar un desastre a la temporada", ha afegit. Costa ha lamentat que "s'autoritzàs un concert per a 2.000 persones amb la condició que no es ballàs". "Algú es creu que joves no ballaran a un concert de reggaeton?", ha demanat, i ha recordat que mentrestant "es feien proves pilot per reobrir l'oci nocturn".

Segons el portaveu, el Govern continua anant per darrere la pandèmia i "tapant els forats que sorgeixen". "Ahir es varen aprovar noves restriccions, i això demostra que les que hi havia eren insuficients", ha dit sobre la decisió de l'Executiu de demanar la PCR negativa o la pauta completa de vacunació als grups de més de 20 persones que viatgin a les Balears. Costa ha demanat que s'acceleri el ritme de vacunació i que hi hagi "un equilibri". "S'ha passat de restriccions massives a tenir 2.000 persones a la plaça de toros. La ciutadania no pot entendre que es passi d'un extrem a l'altre", ha subratllat. Quant a l'oci nocturn, Costa ha considerat que "cal respectar les evidències que s'obtinguin de les proves pilot per començar a obrir amb garanties sanitàries".

A més, el popular ha tornat a exigir la compareixença de la presidenta del Govern, Francina Armengol, perquè doni explicacions sobre el macrobrot. "A parer nostre, ho hauria d'haver demanat ella voluntàriament", ha comentat. "Necessitam que agafi el bou per les banyes i que afronti la situació amb transparència i amb garanties que la controlarà", ha continuat. "Armengol ha de donar la cara, no pot continuar amagada al Consolat", ha afegit, a més de considerar insuficient que sigui la consellera de Salut, Patricia Gómez, qui hagi sol·licitat comparèixer.

Pel que fa a la situació dels joves, Costa ha assegurat que el PP "no té constància de cap incompliment" de la llei per part del Govern. Així i tot, ha exigit que "es compleixi la normativa vigent, especialment en el cas dels menors". "No pot passar que el Govern aprofiti una situació de desbordament per incomplir les normes", ha sentenciat.

stats