Política 07/05/2018

El PP denuncia la "paralització" de 200 milions d'euros en inversions del Govern

La portaveu popular Marga Prohens denuncia la manca d'inversions en les conselleries d'Educació, Turisme, Medi Ambient i Territori

Efe
1 min
Marga Prohens, portaveu del Partit Popular al Parlament

PalmaEl PP ha fet en el Parlament quatre interpel·lacions amb caràcter urgent a quatre consellers del Govern per la "paralització" d'inversions a Balears per valor de 200 milions d'euros. Ho ha explicat avui la portaveu del PP, Margalida Prohens.

Segons els populars, el Govern disposa de 200 milions per dur a terme projectes que no s'han engegat, la qual cosa demostra que l'Executiu del Pacte és "incapaç de gestionar".

En concret, les interpel·lacions es refereixen a les conselleries d'Educació, Turisme, Medi ambient i Territori. Prohens ha recordat que l'Executiu balear disposa d'1,350 milions més en els seus pressupostos que l'anterior govern, de José Ramón Bauzá (PP). Per exemple, la portaveu ha assenyalat que la Conselleria d'Educació disposa de 20 milions d'euros, que s'haurien d'emprar per realitzar obres en col·legis i que no s'han utilitzat. La situació és greu, segons la diputada popular, perquè "tenim més barracons que mai" en els col·legis.

A més, l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) disposa de vuit milions d'euros "paralitzats" i en tres anys l'Executiu de Francina Armengol no ha construït "ni un sol habitatge protegit" i solament ha adjudicat les propostes que va posar en marxa el PP la passada legislatura.

Així mateix, hi ha 56 milions d'euros que corresponen a l'empresa pública ABAQUA, de la Conselleria de Medi ambient, Agricultura i Pesca.

Finalment, el PP ha denunciat el retard en les inversions amb fons provinents de l'ecotaxa i ha criticat la "política antiturística" que suposa l'aplicació d'aquest impost i el seu doblament durant la present temporada.

stats