Política 04/11/2021

El PP denuncia que l'IMAS "deixa sense atenció psicològica" menors tutelats

ARA Balears
1 min
El portaveu del PP al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

PalmaEl PP ha denunciat aquest dijous que el Programa d'Infància i Família de l'IIMAS "deixa sense atenció psicològica" menors tutelats que requereixen acompanyament. Segons ha informat Europa Press, el portaveu dels populars al Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, ha assenyalat que "no s'entén que l'IMAS, que presumeix de prioritzar l'atenció especialitzada als menors, no protegeixi un menor amb una situació psicosocial complicada".

Galmés ha dit que orientadors educatius i educadors socials de col·legis i instituts de Palma s'han posat en contacte amb el PP "arran de la deixadesa dels responsables del Consell de Mallorca" i per "denunciar la ineficiència del servei".

"Actualment un professional atén una mitjana de 30 menors l'any i tenim constància que el servei es denega per saturació", ha explicat el portaveu del PP. "Com pot estar saturat un servei que, segons consta en la memòria del 2020, funciona de meravella", ha exposat Galmés, que ha afegit que "el Consell hauria d'explicar si es deu a una manca de professionals".

El PP ha anunciat que presentarà, en el ple de la setmana que ve, una pregunta dirigida al president de l'IMAS, Javier de Juan, per saber "quin criteri tècnic se segueix per denegar l'atenció especialitzada a un menor amb necessitat urgent de protecció". Així mateix, Galmés reclamat a la presidenta del Consell, Catalina Cladera, que "deixi de malgastar els recursos de mallorquins i els destini a ajudar els més vulnerables".

stats