El PP demanarà a la fiscalia que investigui si Illa s'ha vacunat

El candidat socialista diu que tampoc es farà cap test abans de participar al debat d'aquesta nit a La Sexta

2 min
Pablo Casado i Alejandro Fernández aquest dimarts a Tarragona

BarcelonaEl PP vol que la fiscalia investigui l'ombra de sospita que aquest dimecres van fer créixer alguns partits sobre si Salvador Illa s'havia vacunat després que es negués a fer-se ni una PCR o un test d'antígens abans del debat de TV3. El president del partit, Pablo Casado, ha defensat aquest dijous en una entrevista a Telecinco que sigui el ministeri públic qui aclareixi aquesta qüestió per esvair els dubtes. El vicesecretari general del PP, Antonio González Terol, hi ha insistit en un acte del PP des de Girona: "Des del PP hem demanat que la fiscalia ho investigui". Els populars consideren que si es confirmés que Illa s'ha vacunat, això "l'inhabilitaria" com a candidat a la presidència de la Generalitat, però també per exercir qualsevol càrrec públic.

Ara bé, hores abans Salvador Illa ja havia sortit al pas de la rumorologia –a la qual ahir es van abonar alguns dirigents com Oriol Junqueras (ERC), Teodoro García Egea (PP) o els de Ciutadans– negant rotundament que s'hagi vacunat. "No m'he vacunat i això tothom ho sap –ha dit l'exministre en una entrevista a la SER–. Aquestes informacions m'han sorprès". Poca estona després, el vicepresident espanyol, Pablo Iglesias, negava també que cap membre del govern espanyol s'hagués vacunat i, en declaracions a RAC1, evitava polemitzar amb l'exministre. Illa ha justificat que s'ha passat "un any explicant als espanyols que s'han de fer les PCR quan tenen símptomes o han estat en contacte estret amb un positiu" i per això no es va fer ni la prova ni un test d'antígens. De fet, fonts socialistes expliquen que Illa tampoc es farà cap test per assistir al debat d'aquesta nit a La Sexta: "Es mantindrà a la mateixa posició".

Diversos experts en vacunes i immunologia consultats per l'ARA confirmen que ni la PCR ni el test d'antígens detecten si algú s'ha vacunat o no. Amb tot, des del PP han restat credibilitat a Illa i Casado ha assegurat que la seva formació està "expectant" per veure quines explicacions dona l'exministre de Sanitat. "Al senyor Illa ja no el creiem. El que hem de dir és que la fiscalia ho ha d'investigar i, per tant, haurà de donar aclariments perquè tots els partits que van estar a TV3 es van fer aquesta prova", ha defensat el líder popular. El candidat del PP al 14-F, Alejandro Fernández, ha secundat les paraules de Casado i ha qualificat "d'extraordinària gravetat" que Illa no es fes cap test abans de participar al debat, no només per la qüestió de la vacunació, sinó perquè "ha sembrat sospites sobre si està contagiat".

stats