Política 21/08/2020

El PP demana a Sánchez que "abandoni l'hamaca" i convoqui ja els presidents

La portaveu del partit, Cuca Gamarra, ha dit que el món educatiu "no sap a què s'ha d'atendre" davant la proximitat del nou curs

Ara Balears
2 min
Pedro Sánchez: l'únic candidat que ha fracassat en una investidura i ha triomfat amb una moció de censura

PalmaLa portaveu parlamentària del PP, Cuca Gamarra, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que "abandoni l'hamaca" i convoqui "de manera immediata" la Conferència de Presidents per parlar de la tornada a les aules, segons ha informat l'agència Efe. "No pot continuar ni un minut més de vacances", ha dit Gamarra en una compareixença a Palma amb el president del PP balear, Biel Company.

El món educatiu "no sap a què s'ha d'atendre", ha explicat la portaveu del PP després de reunir-se amb directors, professors i pares. Creu que aquest govern espanyol "del despropòsit, la inacció i la incompetència" ha d'acabar i s'ha de fer ja la reunió per parlar d'educació. Gamarra opina que la trobada "no es pot fer quan el curs escolar ja hagi començat" o faltin pocs dies, però de moment només està prevista per a final de mes, sense una data fixada. Considera que el president del govern espanyol torna a "arribar tard".

"No hi pot haver 17 inicis de curs diferents perquè el govern no assumeix les seves responsabilitats", ha dit Gamarra, i per això ha demanat un acord a escala estatal per consensuar la tornada a les aules, on hi hagi uns "protocols clars" i es garanteixi l'accés a PCR a tot el professorat. A més, aposta per una educació fonamentalment presencial, la qual creu que s'haurà de coordinar des del govern espanyol a partir d'unes "mesures clares", ha afegit la portaveu. En aquest sentit, el PP ha registrat una petició al Congrés perquè la ministra d'Educació, Isabel Celáa, comparegui davant la Comissió d'Educació i exposi els plans prevists per al nou curs, ha explicat.

Company ha afegit que les Balears ja van a "remolc" de les altres comunitats, com ja havia dit en la roda de premsa d'aquest divendres dematí, i han passat de ser una comunitat on la pandèmia anava bé a formar part de les que "pitjor gestiona la crisi dels rebrots". El líder del PP balear també ha apostat per augmentar el pressupost per tenir "més professors i espais" amb vista al nou curs.

stats