Política 10/09/2021

El PP demana modificar la Llei de policies locals per tornar al sistema del 2015

Els populars consideren que això solucionaria la manca d'agents a les Balears

ARA Balears
2 min
Agents de la Policia Local de Calvià patrullant.

PalmaEl grup del PP al Parlament ha registrat una proposició no de llei (PNL) per reclamar la modificació de la Llei de coordinació de policies locals, amb la intenció que es torni al sistema vigent abans del 2015. Els populars consideren que això podria solucionar el "greu problema" de manca d'agents, segons ha informat Europa Press, que implicaria formar primer els efectius a l'acadèmia a través d'un procés unificat en què el Govern s'encarregàs de preparar i seleccionar els policies. Després, els distribuiria entre els municipis atenent les necessitades de les plantilles.

El portaveu parlamentari del partit, Antoni Costa, ha dit en una roda de premsa que des de fa sis anys s'ha "accentuat molt" la manca de policies locals, i ha assenyalat que entre el 2016 i el 2020 "s'han perdut 350 agents" a les Balears. "És una xifra molt important que genera un greu problema de seguretat", ha afegit.

Segons el PP, als municipis de més de 5.000 habitants a Menorca i a la comarca del Raiguer "no hi ha servei de policia municipal en horari nocturn". Establint l'antic sistema, els populars pretenen eliminar "la càrrega dels municipis" que actualment han de convocar una oposició. També volen facilitar la tasca als opositors, "que podran preparar un temari únic en lloc dels 50 temaris a Mallorca, 8 a Menorca, 5 a Eivissa i 1 a Formentera, com passa ara".

"Durant aquest any i mig de pandèmia la figura del policia local ha estat molt important i hi ha hagut moltes reclamacions per part dels batles, la Federació d'Entitats Local de les Illes Balears i de totes les formacions polítiques", ha comentat el batle d'Alaró i portaveu del comitè de batles del PP, Llorenç Perelló. A més, consideren que la figura dels agents covid "no val", perquè són de caràcter "provisional perquè acaben el 2022".

stats