Política 13/09/2022

El PP demana al Consell que complementi l'ajuda per a la gratuïtat a les escoletes

Xifren en mig milió d'euros el cost que tindria per a la institució

Iván Martín
1 min
Coia Sugrañes és la presidenta del PP Menorca.

MAÓ El PP ha demanat a l'equip de govern del Consell de Menorca un esforç perquè la gratuïtat a l'etapa 2-3 anys sigui total. Un esforç que es tradueix, segons els comptes dels populars, en aproximadament mig milió d'euros.

La proposta de l'oposició, que serà traslladada a l'equip de govern en el pròxim ple, sol·licita que la institució complementi l'aportació del Govern balear, que els conservadors qualifiquen d'insuficient. La presidenta del PP Menorca, Coia Sugrañes, ha titllat la gratuïtat a les escoletes d'estafa i considera que l'executiu autonòmic ha enganyat la ciutadania: "La subvenció del Govern només cobreix quatre hores al dia durant deu mesos l'any, i a un import per davall dels costos reals", fet que per a la dirigent del PP obliga les famílies i els ajuntaments de l'illa a fer-se càrrec de la diferència.

A més, Sugrañes entén que el Consell està en disposició de complementar l'ajuda del Govern en disposar de suficients romanents: "És inadmissible que la institució sigui qui menys aporta en aquests moments, per darrere de famílies, ajuntaments i el Govern". La presidenta del PP Menorca també ha recordat que des de fa mesos demanen al Consell que contribueixi a reduir els efectes de la inflació abaixant impostos i mitjançant ajudes, i xifren la quantitat necessària per assolir la gratuïtat de les escoletes en mig milió d'euros. Una partida, segons Sugrañes, "assequible".

stats