Política 05/01/2021

El PP i Cs demanen explicacions al Govern sobre la situació de la pandèmia i l'estratègia de vacunació

Els populars han sol·licitat la compareixença urgent de la presidenta del Govern, Francina Armengol

Ara Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, en el Parlament

PalmaEl PP i Ciutadans han demanat aquest dimarts les compareixences urgents de la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, per tal que donin explicacions sobre la situació de la pandèmia i l'estratègia de vacunació de l'Executiu, segons han informat ambdós partits mitjançant comunicats.

El president dels populars a les Balears, Biel Company, ha reclamat un ple extraordinari del Parlament perquè Francina Armengol informi no només sobre l'evolució del covid-19 a les Illes i els avanços en la vacunació, sinó també dels efectes de les mesures del Govern en el teixit productiu de les Balears.

"Les Illes són l'única comunitat autònoma que encara no ha rebut totes les vacunes que li corresponen, tal com reconeix el mateix ministre de Sanitat", ha assenyalat Company, que també ha exigit que la campanya de vacunació es dugui a terme "de manera molt més ràpida", ja que "en aquests moments no s'està vacunant ni caps de setmana ni festius, fet que impossibilita el compliment del calendari establert".

Company ha reclamat que també s'utilitzin "recursos privats" per "aconseguir tenir vacunat el màxim de la població abans de juny i poder arribar amb garanties al començament de la campanya turística". A més, ha considerat que és "indispensable" negociar amb l'Estat per "aconseguir més vacunes".

Per la seva banda, Ciutadans ha registrat la sol·licitud de compareixença urgent de Patricia Gómez. La portaveu del partit taronja ha manifestat preocupació perquè l'estratègia de vacunació del Govern no està complint el calendari previst.

Guasp ha demanat que s'acceleri l'administració de les dosis i ha recordat que aquesta és també l'exigència dels professionals de Son Espases. "No pot ser que en una setmana s'hagi posat només el 52% de les vacunes disponibles", ha dit, a més de reclamar al Govern que mobilitzi i coordini tots els recursos necessaris. "Demanam menys imprevisió i més capacitat de reacció i planificació per part del Govern", ha afegit.

A més, la líder de Cs ha recordat que el partit taronja advoca pel desenvolupament d'un pla estatal de vacunació, amb un registre únic i criteris homogenis. "Necessitam que les comunitats es coordinin amb el govern estatal i s'acceleri el procés", ha sentenciat.

stats