Política 26/12/2018

Ciutadans presidirà la mesa del Parlament d'Andalusia després d'un acord amb el PP que inclou l'entrada de Vox

El candidat del PP, Juanma Moreno, veu "més que previsible" que acabi presidint la Junta d'Andalusia

Efe
1 min
Els equips negociadors del PP i Cs, encapçalats per Juanma Moreno (e) i Juan Marín (d), abans de començar la reunió que han mantingut avui a Sevilla, un dia abans de la constitució del Parlament andalús

SevillaEl PP i Ciutadans han arribat a un acord perquè tots els partits polítics, inclòs Vox, estiguin representats a la mesa del Parlament d'Andalusia, un acord encara obert i a l'espera que aquesta tarda Endavant Andalusia confirmi que accepta les propostes de les dues formacions.

Així ho ha anunciat en roda de premsa el líder de Ciutadans (Cs), Juan Marín, en la vigília de la constitució del nou Parlament d'Andalusia, la presidència del qual serà exercida per la formació taronja en cas de ser acceptada per Endavant Andalusia.

"La proposta garanteix que tothom estigui representat a la mesa de la cambra amb veu i amb vot per recollir els resultats de les eleccions andaluses", ha sostingut Marín.

El PP creu "més que previsible" que presideixi la Junta d'Andalusia

Per la seva banda, el líder andalús del PP, Juanma Moreno, ha dit que és "més que previsible" que sigui el pròxim president de la Junta d'Andalusia després de 36 anys de governs socialistes ininterromputs.

Moreno ha explicat en roda de premsa que aquesta previsió es basa en l'acord que han assolit avui amb Ciutadans perquè la formació taronja presideixi la mesa del Parlament.

Després d'una hora i mitja de reunió amb el líder andalús de Ciutadans, Moreno ha dit que pretén celebrar el debat d'investidura el 16 de gener, i ha precisat que cinc o sis dies abans, "com a mínim", es coneixerà el nou model de govern, que negociaran els pròxims dies.

stats