Núñez Feijóo assegura que el seu partit treballarà perquè el govern d'Espanya no depengui d'independentistes

El dirigent gallec del Partit Popular ha acompanyat Biel Company i Rosa Estaràs en la campanya electoral per a les eleccions del 26 de maig

El president de la  Xunta  de Galícia i un dels principals líders regionals del PP,  Alberto  Núñez  Feijóo , ha assegurat aquests dilluns a Palma que el seu partit està disposat a treballar perquè cap president del govern d'Espanya hagi de pactar amb els partits independentistes per governar.

"El govern d'Espanya no pot dependre de gent que no vol pertànyer al nostre país, em sembla que això és un principi bàsic", ha dit el popular, assegurant que fins ara el president Pedro Sánchez ha comptat amb aquests partits per governar.

Núñez  Feijóo  ha donat suport aquest dilluns al PP balear, participant en un acte en el qual ha acompanyat el candidat del partit a la presidència del Govern, Biel Company, i l'eurodiputada Rosa Estaràs en una visita al  Centro  Gallego ubicat a la Platja de Palma.

Segons el líder autonòmic del PP, els darrers quatre anys l'experiència ha demostrat que en les ciutats i comunitats autònomes on ha estat necessari, el PSOE "no té gens de vergonya de governar amb l'independentisme".

"El Partit Socialista està disposat a governar amb qualsevol partit i el que ens agradaria als qui ens hem presentat a les eleccions per defensar la unitat del nostre país i la igualtat d'oportunitats de tots els ciutadans, l'estat autonòmic i la nació espanyola, si el govern vol, és que estiguem disposats treballar perquè cap president del govern d'Espanya se sotmeti al plantejament egoista i rupturista i d'un conjunt de partits que s'autodenominen independentistes i que volen autodeterminació i independència", ha assegurat.

D'altra banda, Núñez  Feijóo ha demanat  unitat  entorn de l PP  als votants  del  centredreta , ja que considera que són majoria a tot l'Estat. Ha reconegut que el resultat de les darreres eleccions varen ser dolents per al seu partit, però ha dit que els 123 diputats del PSOE tampoc no representen un gran resultat, ja que amb un percentatge semblant de vots  Alfredo  Pérez  Rubalcaba  va acabar dimitint.

"Si el centre i la dreta a Espanya ens unim, guanyarem les eleccions autonòmiques i municipals; si continuam dividts, governaran exactament aquells als quals no volem votar", ha augurat .

També s'ha referit a la situació de la candidatura de Puigdemont a les eleccions europees destacant que "molts d'espanyols estan sorpresos  que  hi hagi persones reclamades per la justícia que puguin formar part de les llistes electorals". Sense voler entrar en temes jurídics, i tot i que reconeix que la justícia de moment dona la raó al candidat independentista, ha posat en dubte que Puigdemont pugui assumir l'acta d'eurodiputat en cas de ser elegit.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF